milojevic teren 2

Milojević: Agresivnom odbranom do pobede protiv Zadra

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da bi njegova ekipa pobedom u predstojećoj utakmici protiv Zadra napravila veliki korak ka plasmanu u plej-of Jadranske lige.
-Zadar je dolaskom (Ante) Delaša dodatno podigao kvalitet ekipe i uz Krku trenutno predstavlja najozbiljnijeg konkurenta za plej-of. Pobedom u ovom meču napravili bismo ključni korak u odnosu na njih na putu ka cilju. Potrebno je da ih agresivnom odbranom nateramo da igraju našu igru i tako dođemo do pobede – rekao je Milojević za klupski sajt.
Košarkaši Mega Leksa će sutra od 17 časova na svom terenu u Sremskoj Mitrovici igrati protiv Zadra, utakmicu 18. kola Jadranske lige. Posle 17 kola Mega ima 11 pobeda i šest poraza i zauzima četvrto mesto na tabeli, a Zadar je deveti skorom od sedam pobeda i 10 poraza.
Utakmicu sa Zadrom zbog povrede će propustiti Nikola Janković.
Mega je u prošlom kolu pobedila MZT sa 77:76, „trojkom“ Danila Nikolića dve sekunde pre kraja utakmice.
-Teška utakmica je iza nas. Trijumfovali smo košem u poslednjim sekundama i to je divan osećaj, a ujedno i nagrada za naš odnos prema igri tokom cele sezone – rekao je trener Mege.
Košarkaš Mega Leksa Radovan Đoković rekao je da nešto lošija forma Zadra neće zavarati njegovu ekipu.
-Očekuje nas teška utakmica. Dolazi nam Zadar koji je u nešto lošijoj seriji rezultata i pokušaće da pobedi kako bi prekinuo negativan niz. Njihova lošija forma nas neće zavarati, reč je o dobroj ekipi sa dobrim pojedincima i trenerom. Trudićemo se da agresivnom igrom u odbrani uspostavimo ritam koji nama odgovara. Pokazali smo da imamo veliku želju, talenat i kvalitet, želimo da započnemo godinu pobedom koja bi nas približila plasmanu u plej-of – rekao je Đoković.
Mega i Zadar su u Jadranskoj ligi do sada igrali pet puta, a srpski tim pobedio je u četiri duela. U prvom delu sezone Mega je u Zadru pobedila sa 76:81.

Povezana vest:  Mediji: Bertomeu predložio otkazivanje sezone