Ulica otvorenog-srca 2016

Mali otvorio ulice otvoreng Srca u Beogradu i Zemunu

Tradicionalnu beogradsku manifestacija „Ulica otvorenog srca“, koja je započeta pre 45 godina, a čiji je slogan „Nek’ nas ljubav greje“, otvorio je danas u podne gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je posetiocima poželeo puno zdravlja, sreće, uspeha i osmeha.
Brojni građani s decom prvog dana Nove godine došli su u Svetogorsku ulicu da podrže manifestaciju i pokažu svoju humanost koja će biti usmerena na pomoć deci sa ulice.
Akcija ima humanitarni karakter i sredstva koja će biti prikupljena prodajom čestitki, biće namenjena ; za obnovu prihvatilišta za decu ulice koja nemaju adekvatan prostor, rekao je Mali i podsetio da je grad nakon 17 godina našao prostor za prihvatilište.
„Našli smo novi prostor, krenuli smo da ga obnavljamo u narednih nekoliko dana novac ćemo iskoristiti da on bude lepši i bolji. I zato želimo da prve dane nove godine iskoristimo da im pomognemo i pokažemo veliko srce“ naveo je Mali.
Mali je podsetio da je ove godne „Ulica otvorenog srca“ proširena i na Skadarliju, gde program počinje u 13.00. A pozvao je sve da ne zaborave ni na Trgu Bajki i klizalište na Trgu Nikole Pašića.
Gradonačelnik će se, kako je planirano, danas prošetati i Ulicom otvorenog srca u Zemunu, na Velikom trgu, pored pijace.
Decu će, u Ulici otvoreng srca, između ostalog zabavljati i Minja Subota i Leontina Vukomanović, kao i hor Čarolija.
„Beograđani žele ovakve manifestacije, i možemo biti srećni i zadovoljni, što imamo ovako divnu atmosferu“, poručio je Minja Subota.
Na ulici se mogu kupiti i helijumski baloni, kuvano vino i rakija za 80 dinara, šećerna vuna, ušećerene jabuke ali i kape, šalovi, rukavice i vunene črape.

Povezana vest:  Modna revija Roksande Ilinčić na Belom dvoru

PHOTO: ATAImages