nba_novi_logoNBA FINALE

Sjajni Alen i Rondo brejknuli Lejkerse

 

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse u Stejples Centeru 103-94 u drugoj utakmici finala NBA lige. Sada je serija  pobedama izjednačena (1-1) a NBA caravan se seli u Boston.

Tamoć e, u noći između utorka i sredu Seltiksi pokušati potvrditi ostvaren brejk u nedelju protiv aktuelnih prvaka lige, i reprizu finala iz 2008. dovesti na samo jedno slavlje od podele prstenja, 18 za svoj klub.

Sjajno veče Seltiksa, a posebno Raja Alena, još jedanput dokazana svestranost Rajona Ronda, presudili su Kobiju Brajantu i društvu u drugoj utakmici finalne serije. Alen je bio vruć od samoga starta utakmice, ubacio je svih sedam uvodnih pokušaja za tri poena, a osmom pogođenom trojkom (8-11) postavio rekord NBA finala. Do sada je taj statistički trijumf delio sa Kennijem Smitom i Skotijem Pipenom (po sedam trojki), od nedelje je sam na vrhu.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Nikolić: U teškoj smo situaciji!

Ipak, sam Alen nije bio dovoljan da se tim iz Bostona rezultatski odlepi.

Budući da su zakazali Pol Piers (2-11 za 10 poena) i Kevin Garnet (2-5 za šest koševa), loptu i poslednju četvrtinu utakmice ponovno je morao privatizovati Rajon Rondo koji se sve više nameće kao prva napadačka opcija Seltiksa.

Alen je ubacio 27 od ukupno 32 poena tokom prvog poluvremena utakmice, ali je Rondo bio taj koji je potpisao pobedu ostvarivši peti tripl doal u doigravanju. Nije bio impresivan kao u četvrtoj utakmici protiv Klivlend Kavaliersa (29 koševa, 18 skokova, 13 asistencija), ali je ponovno odradio ogroman deo posla učinkom od 19 poena, od čega deset u poslednjoj četvrtini, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

Povezana vest:  Jovanović: Svaka utakmica posebna

Sa 25 poena, osam skokova i šest blokada, Pau Gasol bio je prvo ime poražene ekipe. Brajant (šut 8-20) je ubacio četiri koša manje, a pogodio je samo jednu loptu iz igre više u dvostruko više pokušaja iz igre od španskog centra (7-10).