euroleague basketball logo
Fenerbahče pobedio Darušafaku i zadržao maksimalni učinak
 
Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras kao gosti u istanbulskom derbiju Darušafaku sa 106:100 (37:24, 25:27, 24:22, 20:27), u utakmici četvrtog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu.
U pobedničkom timu, koga sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Željko Obradović, najefikasniji je bio Bobi Dikson sa 24 poena, dok je Ekpe Judo dodao 21 poen i sedam skokova.
Dobru partiju pružili su i bivši košarkaši Partizana, Jan Veseli postigao je 16 poena uz 13 skokova, a Bogdan Bogdanović dodao je 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Bivši igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić postigao je dva poena.
Luk Harangodi bio je najefikasniji u domaćem timu sa 22 poena i šest skokova, Ender Arslan dodao je 17, a Džamon Gordon i Semih Erden postigli su po 12 poena.
Fenerbahče je prvi na tabeli Grupe E sa sve četiri pobede, dok Darušafaka zauzima poslednje osmo mesto sa sva četiri poraza.
U petom kolu u četvrtak 28. januara, Fenerbahče će biti domaćin Cedeviti, a Darušafaka će dan kasnije u Atini igrati protiv Panatinaikosa.
Povezana vest:  Zvezda izgubila od Makabija u Izraelu