euroleague basketball logo

Prva pobeda Žalgirisa u Top 16

Košarkaši Žalgirisa pobedili su večeras na domaćem terenu u Kaunasu Olimpijakos sa 75:55 (17:18, 16:9, 20:18, 22:10), u utakmici četvrtog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili prvu pobedu u grupi.
Najefikasniji u litvanskom timu bio je Paulius Jankunas sa 18 poena i šest skokova, Jan Vujukas dodao je 13 poena i četiri skoka. Renaldas Seibutis postigao je 11 poena uz četiri skoka, dok je Edgaras Ulanovas dodao takođe 11 poena i imao je sedam skokova.
U ekipi Olimpijakosa samo je Darijus Džonson Odom postigao dvocifreni broj poena – 11. Otelo Hanter dodao je osam poena uz devet skokova, a po sedam postigli su Jorgos Printezis i Danijel Heket. Srpski košarkaš Nikola Milutinov postigao je četiri poena uz pet skokova.
Žalgiris je ostvario prvu pobedu u Grupi F ali je i dalje poslednji na tabeli, dok je Olimpijakos pretposlednji skorom od dve pobede i dva poraza.
U petom kolu Olimpijakos će u četvrtak 28. januara igrati u Madridu protiv Reala, a Žalgiris će dan kasnije u Moskvi igrati protiv Himkija.

Povezana vest:  Zvezda protiv Budućnosti želi nastavak serije