srb nemacka

Košarkaši Srbije u grupi sa Angolom i Portorikom

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A sa selekcijama Angole i Portorika u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, odredjeno je danas žrebom u Ženevi. U Grupi B u Beogradu igraće Češka, Letonija i Japan.
Na kvalifikacionom turniru u Manili u Grupu A smešteni su ;Kanada, Senegal i Turska, dok su u Grupi B Francuska, Filipini i Novi Zeland.
Najzanimljivije biće na kvalifikacijama u Torinu, gde se u Grupi A nalaze Grčka, Iran i Meksiko, a u Grupi B Italija, Tunis i Hrvatska.
Nakon završetka takmičenja u grupama po ligaškom sistemu, plasman u polufinale kvalifikacionog turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a nakon toga na programu je finale. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu.
Plasman u Rio su ranije obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina. Žrebom u Ženevi rukovodio je direktor takmičenja Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA) Predrag Bogosavljev.
Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.
Beograd:
Grupa A: Srbija, Angola i Portoriko.
Grupa B: Češka, Japan i Letonija.
Manila:
Grupa A: Kanada, Senegal i Turska.
Grupa B: Francuska, Filipini i Novi Zeland.
Torino:
Grupa A: Grčka, Iran i Meksiko.
Grupa B: Italija, Tunis i Hrvatska.

Povezana vest:  Uniks posle preokreta pobedio PAO, Bamberg bolji od Galate