aleksandar djordjevic

Djordjević: Povoljan žreb, favoriti smo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević ocenio je da je današnji žreb u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru povoljan za njegovu ekipu ali da nijedan protivnik ne sme biti potcenjen.
-Može da se kaže da smo izbegli neke jače rivale i dobili, uslovno rečeno, lakše protivnike iz nekih šešira, ali sve to ne treba da nas opusti. Svi dolaze rasterećeni u Beograd, svi znaju, a i mi znamo, da smo favoriti. Sigurno je da će protiv nas sve ekipe probati da odigraju na najvišem mogućem nivou i jedino što ne smemo da uradimo je da, pored svega u šta verujemo, potcenimo timove koji su sa nama u grupi, ni Češku, ni Japan, ni Angolu, ni Letoniju, ni Portoriko – rekao je Djordjević, a prenosi Košarkaški savez Srbije.
Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Beogradu sa selekcijama Angole i Portorika u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, odredjeno je danas žrebom u Ženevi. U Grupi B u Beogradu igraće Češka, Letonija i Japan.
-Puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u ledja koji će nam pomoći da dodjemo do cilja, do plasmana na Olimpijske igre – rekao je Djordjević.
-Kada dobijete domaćinstvo kvalifikacionog turnira, kada imate tim takvog kvaliteta kao što je naš, kao i kontinuitet rada, onda nije bitno ko je sa vama u grupi, jer je cilj do koga morate da dodjete plasman na OI – dodao je on.
Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić ocenio je da je Srbija favorit za plasman na Olimpijske igre.
-Dobili smo dobar žreb, odnosno dobre protivnike, uz jasno saznanje da danas svaka ekipa na svetu ima kvalitet i da će svaka reprezentacija u Beogradu imati ogroman motiv, jer je ulog plasman na Olimpijske igre. Naš maksimum se, dakle, podrazumeva, bez obzira na ime rivala. Favoriti jesmo i ne možemo od toga da pobegnemo iz prostog razloga â?? biće puna Arena, koja će biti naš vetar u ledja. Nadam se najboljem, jer ova ekipa ima kvalitet i motiv za plasman na OI – rekao je Teodosić.
Na kvalifikacionom turniru u Manili u Grupu A smešteni su Kanada, Senegal i Turska, dok su u Grupi B Francuska, Filipini i Novi Zeland. Najzanimljivije biće na kvalifikacijama u Torinu, gde se u Grupi A nalaze Grčka, Iran i Meksiko, a u Grupi B Italija, Tunis i Hrvatska.
Nakon završetka takmičenja u grupama po ligaškom sistemu, plasman u polufinale kvalifikacionog turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a nakon toga na programu je finale. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu.
Plasman u Rio ranije su obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi sigurni na Zapadu, Bulsi poraženi od Nju Džersija