kk_hemofarm_grupnaHemofarmova šansa za Evroligu !

 

Hemofarm STADA i podgorička Budućnost će definitivno igrati u kvalifikacijama za učešće u Evroligi naredne sezone! Iako se o tome već odavno sa sigurnošću pričalo, tek juče je na adresu kluba iz Vršca stigla i zvanična potvrda direktora lige Josipa Bilića.

-Sledom odluka Skupštine Evrolige, NLB liga je konačno dobila još jedno veliko priznanje, jer će se u kvalifikacijama za igranje Evrolige u sezoni 2010/11 među šesnaest timova (umesto dosadašnjih osam) naći i dva predstavnika regionalnog takmičenja. Na osnovu plasmana na kraju sezone 2009/10 i po odredbi propozicija takmičenja, to pravo su dobili Hemofarm STADA i Budućnost – rekao je Bilić.

Povezana vest:  Meč sa Partizanom gotov na redu Cibona

Regionalna liga već ima tri zagarantovana mesta u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, na osnovu bodovanja za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku (Partizan, Olimpija, i Cibona), pa su Hemofarm kao trećeplasirani i Budućnost kao peta na tabeli obezbedili svoju šansu da naredne sezone prvi put igraju u Evroligi.

 

Termini kvalifikacija

Osmina finala će se igrati 21. i 24. septembra, četvrtfinale 28. septembra i 1. oktobra, a polufinale 7 i 14. oktobra. Po fazama se igraju dve utakmice, kod kuće i u gostima, a ekipa koja bude imala bolji koš količnik, ide dalje. Dve najbolje ekipe će igrati u Evroligi.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Važne pobede Metalca i Napretka u KLS