aleksandar dzikic par cz

Džikić: Zadovoljan sam jer smo naterali Zvezdu da da sve od sebe

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom nad Crvenom zvezdom i plasmanom u finale Kupa Radivoja Koraća.
-Prvi utisak je da smo naterali Zvezdu da da sve od sebe, a kada to uradiš moraš da budeš zadovoljan. Pobedili smo, igraćemo finale, ali i jedni i drugi smo ‘iskilavljeni’ došli na Kup, svako iz svojih razloga i nema tu puno filozofije. Ne može Zvezda da igra isto sa ili bez Stefana Jovića – rekao je Džikić novinarima posle utakmice u Nišu.
Partizan se plasirao u finale Kupa pobedom nad „večitim“ rivalom sa 68:60, a za trofej će se boriti sa Mega Leksom.
-Šta znam… Izašli smo, borili se i dobili. To je to. Ima puno stvari kojima moramo da budemo zadovoljni, poput 17 skokova u napadu. Ali, nisam zadovoljan organizacijom napada, iako Zvezda igra čvrstu, evroligašku odbranu. Moramo i možemo bolje – kazao je Džikić.
Kada je reč o narednom protivniku, trener crno-belih je naveo da je velika razlika pritisak, koji je mnogo manji u ekipi Mege.
-Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati i motivisani su da osvoje Kup. Ali, ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici – dodao je on.
Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega. 
-Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali – dodao je Džikić.
Kako je naveo, njegova ekipa se mučila i u četvrtfinalu i u polufinalu, a moguće je i da će u finalu biti „izmučena“.
-Šta da radimo? To je Kup, kako ti zapadne. Videćemo kako će biti sutra. Oni će da krenu gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti – rekao je Džikić.
Košarkaš Partizana Miloš Koprivica rekao je da je presrećan zbog pobede i toga što je igrao protiv jakih centara.
-Presrećan sam što smo dobili veoma jakog protivnika i što sam igrao protiv jakih igrača, poput Vladimira Štimca i Maika Cirbesa. Dao sam maksimum i pomogao sam timu najviše što sam mogao – rekao je Koprivica.
Finale će se igrati sutra od 21.00 u niškoj hali Čair.

Povezana vest:  Marina Maljković ostaje selektor seniorki Srbije