Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da crno-beli žele da se predstave u najboljem mogućem izdanju na gostovanju Borcu u Čačku i istakao da jedino kroz pravi pristup na terenu može da dođe do izražaja kvalitet njegovog tima.
-Gostujemo u gradu gde je košarka više od igre i želimo da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Prva utakmica sa Borcem je završena pobedom, ali smo dosta energije i rada uložili te večeri. Svakako da će domaćin pokazati želju da se pred svojim navijačima predstavi kao ozbiljan rival – rekao je Džikić za sajt kluba.
Drugi krug utakmica u okviru Grupe B Super lige Srbije počinje sutra, a crno-beli u Čačku igraju protiv ekipe Borca. U prvom susretu, Partizan je pobedio Borac sa 102:79.
Nakon tri odigrana kola, Partizan se sa tri pobede nalazi na prvom mestu grupe B, dok Borac nema ni jednu pobedu.
-Videćemo da li je prethodna utakmica naučila nešto neke od igrača u našoj ekipi. Bez pristupa igri na pravi način i rada na parketu, ne postoji način da se materalizuje kvalitet ili talenat. To je prosto jedno od osnovnih pravila ove igre. Ako nećes – ne možes – naveo je Džikić.
Krilni centar Novica Veličković rekao je da Partizan protiv Borca mora da odigra meč na najvišem nivou.
-Posle tri pobede na startu kreće drugi krug. Ide se u Čačak gde moramo biti svesni da nas ne očekuje lagana utakmica. Dole niko lako nije pobedio. U pitanju je košarkaška sredina. Uživanje je igrati u toj dvorani i u tom gradu. Mi moramo da pružimo svoj pmaksimum i pratimo standard koji Partizan treba da ima. Da igramo bez padova i uvek na maksimalnom nivou – rekao je Veličković.
Utakmica između Partizana i Borca igra se sutra od 19.00.

Povezana vest:  Maljković: Ponosni smo što smo deo olimpijskog tima Srbije