Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je danas spisak igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Petrović je pre nešto više od mesec dana objavio spisak od 26 imena na kome nije bilo centra Barselone Anta Tomića, koji je izostavljen na lični zahtev. U medjuvremenu je otkazao i igrač Minesote Damjan Rudež.

Kako prenosi Hina, Petrović je odlučio da pruži priliku centru Valensije Džastinu Hamiltonu u konkurenciji naturalizovanih igrača, od kojih su na prvom spisku bili Dontej Drejper i Oliver Lafajet, koji su ranije igrali za Hrvatsku.

Povezana vest:  Raduljica najkorisniji igrač na startu Superlige

U seniorskom timu bi mogao da debituje i centar Bamberga Leon Radošević, koji je ranije otkazivao nastupe zbog povreda.

Sa šireg spiska otpao je nekad standardni Luka Žorić, kao i Damjan Rudež, Darko Planinić i Josip Sobin, Duje Dukan i Luka Božić, a u konkurenciji više nisu ni mladi talenti Dragan Bender i Ivica Zubac.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 8. jun. Hrvatska će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Torinu, koji se održava od 4. do 10. jula, i na kome će učestvovati Tunis, Italija, Grčka, Meksiko i Iran.

Povezana vest:  Cedevita ubedljivo savladala Limož

Ekipe su podeljene u dve grupe, a na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru plasiraće se samo pobednik turnira.

Spisak Aleksandra Petrovića: Bojan , Mario Hezonja, Roko Leni , Krunoslav , Rok Stipčević, Fran Pilepić , Ante Delaš, Filip , Luka Babić, Dario Šarić, Marko Arapović, Željko Šakić, Miro Bilan, Leon Radošević, Džastin Hamilton i Ante Žižić.