Košarkaški klub FMP neće prodavati ulaznice za večerašnju drugu utakmicu polufinala plej-ofa Superlige Srbije sa Partizanom, a navijačima crno-belih neće biti omogućen ulaz u halu u Železniku. FMP je na klupskom sajtu naveo, ulaz u halu će biti omogućen samo gostujućoj ekipi, stručnom štabu i najužoj upravi kluba sa pet članova bez obezbeđenja.

Taj klub je naveo da ulaznice gostujućim navijačima neće prodavati, pošto su u prvoj utakmici u hali „Aleksandar Nikolić“, 28. maja, navijači Partizana pevali uvredljive pesme, zbog čega je meč na kratko bio i prekinut.

-Atmosfera linča, mržnje, najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih navijača ; Partizana, kojima su već godinama izloženi pojedini igrači, pojedini članovi uprave našeg kluba, 28. maja ove godine prevazišla je svaku meru, koju bilo ko normalan, ko želi da prati jednu košarkašku utakmicu i uživa u sportskoj predstavi, može da shvati – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Partizan slavio protiv Krke i vratio se u trku za plej-of

Partizan je u prvoj utakmici pobedio sa 82:63, a druga utakmica igra se večeras od 21 čas u Železniku. U finale će se plasirati ekipa koja ostvari dve pobede.

FMP je u saopštenju naveo da je klub odlučio da ne prodaje ulaznice jer je želeo da sportsku javnost „poštedi još jednog poniženja srpske klupske košarke“.

-Ne želimo više da učestvujemo u unapred organizovanim ‘predstavama’ u kojima je cilj da se narušava ljudsko dostojanstvo i integritet nekoga ko nije njihov istomišljenik, niti da budemo akteri bilo kakvih političkih ‘tribina’ i kvaziopozicionih predstava onih koji se stalno žale da su u podređenom položaju, a koji zapravo od ove države dobijaju, a i dobijali su, izuzetno velika novčana sredstva, merena u milionima evra – piše na sajtu.

Povezana vest:  Bakić operisan, stiže Vuksanović

FMP je naveo da je direktoru lige i komesaru za takmičenje dan pre prve utakmice, „na osnovu neprijatnih iskustava iz prošlosti“ izložio mogući scenario za utakmicu i iz tog razloga je odlučio da prekine taj „cirkus“.

FMP je podsetio na član 30. propozicija takmičenja u kome se navodi da u slučaju uvredljivog skandiranja sudija po svojoj proceni opominje gledalište, posle druge opomene prazni deo tribine, a nakon više prekida prazni halu ili prekida utakmicu.

Povezana vest:  Himki pobedio Real

-Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore mnogi, imajući u vidu da su propozicije takmičenja jasne, ali se ne primenjuju iz straha. Naime, član 30. propozicija takmičenju je vrlo jasan, ali u subotu nije primenjen? To se nije dogodilo, pa će zato KK FMP učiniti sve što je u njegovoj moći da se zaštiti od primitivaca, kada to već ne mogu ili neće da urade sudije i nadležni organi KLS – navodi se.

FMP je zamolio nadležne državne organe da obezbede halu i normalno odigravanje utakmice i naveo da očekuje od nadležnih organa KLS-a „da obezbede regularnost utakmice, tako što će se službena lica ponašati u duhu propozicija KLS“.