Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da nacionalna selekcija napreduje svakodnevno i dodao da će biti spremna za početak kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

-Iz treninga u trening sve je bolje, radimo na terenu, radimo i van terena, pričamo, objašnjavamo, ukazujemo na greške iz prvog meča, sve snimamo. Sve, dakle, ide na bolje, ali ne mogu posle sedam dana da kažem da smo sve postigli. Radimo, trudimo se da postignemo što više za ovo vreme koliko smo zajedno, iskoristimo svaki minut, svaki trening, naravno utakmicu. Mislim da ćemo do prve kvalifikacione utakmice biti spremni – rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentaciju Srbije sutra u Novom Sadu očekuje prijateljska utakmica protiv Izraela, a Muslin je rekao da će šansu pružiti onima koji nisu igrali protiv Kipra u petak.

Povezana vest:  Azar proglašen za najboljeg igrača u Francuskoj

-Pred nama je nova provera koju ćemo da iskoristimo kako bi još više napredovali. Biće promena u odnosu na sastav koji je igrao protiv Kipra, šansu će dobiti i oni igrači koji nisu igrali u prvom meču ili su imali manju minutažu. Želim da vidim sve igrače, mogućnosti svakog pojedinca, uostalom zato sam ih sve i pozvao – rekao je on.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Radničkog

Muslin je rekao da Izreal poseduje veliki kvalitet, ali je pohvalio i svoju ekipu.

-Imaju kvaliteta, brze igrače, ali nama je fokus na ono što ćemo mi da uradimo na terenu. Na to kako ćemo da reagujemo i prilagodimo se na zahteve koje tražimo. Gledamo rivala, uvek ćemo, pogotovo u kvalifikacijama, da analiziramo dobre i pogotovo loše strane protivnika, ali želimo da napravimo našu igru, igru koja će biti prepoznatljiva, igru koja će nam doneti željeni rezultat. Neću da se samo mi prilagođavamo protivniku, imamo dovoljno dobre igrače da protivnik razmišlja o nama – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Predsednik RFU pred otkazom zbog neisplaćenih zarada Kapelu

Prijateljska utakmica između Srbije i Izraela igraće se sutra na stadionu Karađorđe u Novom Sadu od 20.15.