dusan_ivkovic_kosarka_selektorTelekom ponovo demantovao Ivkovića

 

Telekom Srbije demantovao je danas navode selektora Dušana Ivkovića o sponzorskim ugovorima i objavio da će u sledeća dva dana odlučiti da li će nastaviti saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije.

Telekom je demantovao Ivkovićeve navode o svoti iz ugovora i naveo da u pregovorima nije obećavana konkretna suma, već suma koja je veća od prethodnog ugovora.

Sponzorski ugovor sadrži sumu koja je osnovica, a konačna vrednost određuje se posle plasmana, pošto postoje nadoknade za plasmane. Telekom je naveo da je osnovica prvog ugovora bila 16,7 miliona dinara, a novog 85 miliona.

Povezana vest:  Kovačić: Sjajna publika u Vukovaru vodila nas do trijumfa

-Kada se saberu zagarantovani iznosi i bonusi za rezultat, ukupan iznos prethodnog ugovora iznosio je 83,5 miliona dinara, a po predlogu novog ugovora predviđeno je 120 miliona dinara (povećanje od skoro 50%) – piše u Telekomovom saopštenju.

Spor selektora Ivkovića i Telekoma, generalnog sponzora Saveza, traje od 2. juna, kada je prilikom objaviljivanja spiska igrača za Svetsko prvenstvo rekao da je finansijska situacija u KSS jako loša i naveo da generalni direktor Telekoma Branko Radujko nije ispunio obećanje.

Povezana vest:  FMP lako pobedio Borac

Tada je Telekom kratko reagovao i demantovao Ivkovićeve tvrdnje da je ugovor slabiji i da novi „kao da je sklapan da bude odbivan“.

Ivković je juče preko Saveza objavio saopštenje u kojem je naveo da je hteo da kaže da je situacija u KSS loša i da nije želeo svađu sa Radujkom. Selektor je naveo da im je iz Telekoma obećano 600.000 evra u novom ugovoru zbog dobrih rezultata.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, Marić: nezahvalne prognoze u polufinalu

Ivković je naveo i da je KSS ponudio Radujku da se angažuje u finansijskom sektoru saveza, ali da nije dobio odgovor.

Telekom je to demantovao i naveo da je poznat stav Radujka „da ne ulazi u bilo kakve upravne odbore ili komisije sportskih saveza ili klubova“ koje kompanija podržava.

U saopštenju Telekoma demantuje se Ivkovićeva tvrdnja da radi volonterski u savezu. Kompanija je pozvala selektora da objavi detalje ugovora da bi se znala istina.