Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je svojim košarkašima na borbi u pobedi nad Partizanom i istakao je da očekuje i tešku treću utakmicu finala plej-ofa, u kome njegova ekipa može da odbrani trofej.

-Čestitam igračima što su se borili do kraja i hvala navijačima što su nas bodrili. Rekao sam posle prvog meča šta očekujem i šta treba očekivati od Partzana. Odmah mogu da kažem da očekujem i da će u utorak biti teško, jer je Partizan večeras pokazao kvalitet i karakter. Igrali su kvalitetno, muški. Neko bi posle onakvog poraza pomislio da je to to, ali oni nisu – rekao je Radonjić novinarima posle meča.

Partizan je večeras vodio sve vreme, često i dvocifrenom prednošću, ali je Zvezda u finišu meča preokrenula rezultat i na kraju pobedila 87:86 trojkom Marka Gudurića u poslednjoj sekundi. Crveno-beli sada vode 2:0 u seriji i eventualnom pobedom u utorak bi odbranili titulu prvaka Srbije.

Povezana vest:  Mega bolja od Zvezde u derbiju kola

-Okolnosti i ambijent treće utakmice će biti takvi da će pokušati da se pretoče u slavljenički. Nadam se da ćemo uspeti to da spustimo i dobrom igrom dodjemo do pobede. Ponavljam, čeka nas težak meč i odličan Partizan. Moramo da budemo spremni i svesni, svi – rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je istakao da je posebno ponosan što je ekipa gradila rezultat i što nije jurila prednost Partizana.

-U prvom poluvremenu su nas nadigrali u svim segmentima. Posle smo uspeli da se malo konsolidujemo. Instruirao sam da gradimo rezultat, da ne jurimo prednost, jer to ne bi bilo pametno. Dobro je što smo išli poen po poen. Neko bi pomislio da ćemo da padnemo posle trojke Veličkovića, ali nismo mi ta ekipa. Ušli smo pametno u završnicu i došli u priliku da e borimo zua produžetak ili pobedu i to se desilo – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džordž igra protiv Majamija, polako se vraća na teren

-Nadam se da ćemo dobro da reagujemo, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji nas je ranije zasluženo pobedjivao – dodao je on.

Jedan novinar je pitao trenera da li je pomislio da je „gotovo“ kad je Partizan poveo 20 razlike, ali je trener Zvezde odmah reagovao.

-Radim ovde tri godine, valjda ne izgledam kao čovek koji pristaje da ga bilo ko bilo kad pobedi. Posle plej-ofa mogu da pričam i drugim stvarima, nekima koje nisu lepe. Mogao bih da filozofiram sad, ali neću – rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović kazao je da se potvrdilo da razlika nije bitna, već samo pobeda.

-Pokazalo se ono što smo najavljivali, da pobeda od 30 razlike ne vredi dve pobede. U prvom poluvremenu smo bili potpuno odsutni, nijedan zahtev sa treninga nismo izneli na teren. Ne svidja mi se ni to što je atmosfera uticala na nas. U poluvremenu smo se malo ‘otreznili’, izgledalo je to malo bolje i, eto, poslednjim šutem pobedili. Mogla je ta lopta i da ne udje, bilo bi zasluženo i da je Partizan pobedio. Imali smo sreće, ali ja mislim da sreća treba da se zasluži – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Važan trijumf Partizana protiv Budućnosti

Zvezda je prvi put povela u 38. minutu, a slavila je košem u poslednjoj sekundi.

-Mi kada igramo svoju igru, možemo svakog da pobedimo i svaku razliku da stignemo. To se pokazalo i u Malagi i večeras u ovakvom ambijentu. Značiće nam ovo za samopouzdanje pred poslednji meč. Izuzetno mi je drago što je Marko Gudurić rešio meč. Pogodio je mnogo važnih šuteva ove sezone i zaslužio je da reši jednu ovakvu utakmicu – rekao je Mitrović.