Košarkaši Partizana produžili su finalnu seriju plej-ofa Super lige Srbije, pošto su večeras kao gosti pobedili Crvenu zvezdu sa 75:72 (5:13, 22:16, 26:18, 22:25) i tako smanjili na 2:1 ukupno.

Sledeći meč igra se u četvrtak, a titulu prvaka Srbije osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobede. Zvezda brani trofej.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Novica Veličković i Kevin Džons sa po 13 poena, dok su Darel Vilijams i Edo Murić postigli po 12.

Maik Cirbes završio je utakmicu sa 19 poena i 11 skokova za Zvezdu. Marko Simonović postigao je 13, a Tarens Kinzi 10 poena.Zvezda je utakmicu počela sa mnogo više energije i brzo je povela sa 6:0, a nešto kasnije i sa 11:3. Partizan je imao problema u odbarni, ali i u napadu, jer nije uspeo da se prilagodi na timsku odbranu crveno-belih. Crveno-beli su u prvih 10 minuta stekli dvocifrenu prednost, 13:3, a četvrtinu su dobili sa 13:5. Svih pet poena za crno-bele postigao je Džons, a njegova trojka i koš bili su jedini pogoci gostiju iz igre.

Povezana vest:  Aleksandar Pavlović u Partizanu do kraja sezone

Oba tima su grešila, ali je Partizan u drugoj četvrtini počeo da pogađa. Gosti su se približavali pogocima Veličkovića, Aranitovića, Vrapca i Milutinovića, a penaila Eda Murića su 100 sekundi pre kraja poluvremena prvi put poveli, 27:26. Zvezda je odgovorila sa tri poena Cirbesa u dva napada i na poluvreme otišla sa vođstvom 29:27.

Partizan je mnogo bolje počeo drugo poluvreme, a za goste se razigrao Vilijams, koji je postigao 12 uzastopnih poena svog tima, iako u prvom poluvremenu nije dao nijedan. Crno-beli su uglavnom održavali vođstvo, a Zvezdu je â??u životuâ?? održavao Cirbes, uz pomoć Kinzija.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Orenga očekuje tešku utakmicu sa Srbijom

Gosti su na kraju treće deonice došli do najveće prednosti. Prvo je Andreja Milutinović pogodio penale za 50:45, da bi posle iskorišćenih penala Kvinsija Milera, Adin Vrabac uz zvuk sirene preko celog terena pogodio trojku za 53:47.

Partizan je žestoko počeo poslednju četvrtinu i posle trojki Veličkovića i Džonsa došao do svoje maksimalne prednosti, 67:52, na nešto manje od četiri minuta pre kraja. Zvezda je, međutim, tada počela da pogađa i agresivnom igrom u odbrani počela da smanjuje rezultat.

Povezana vest:  Metalac pobedio Krku u Valjevu

Posle trojke Gudurića i ukradene lopte Vilsonu, Marko Simonović je pogodio oba penala, Zvezda je  prišla na samo tri poena zaostatka, 73:70, 50 sekundi pre kraja.

Partizan je brzo završio svoj napad promašajem Džonsa, ali je i Zvezda odmah prokockala svoj promašenim šutem za tri Simonovića. Crveno-beli su odmah potom napravili faul, a Vilson je pogodio oba bacanja za vođstvo gostiju 75:70 28,9 sekundi pre kraja.

Meč tada nije bio gotov. Simonović je postigao koš, a onda Partizan nije dobro izveo loptu na osam sekundi pre kraja. Zvezda, međutim, nije uspela da iskoristi preostalo vreme, pošto je Simonović promašio trojku iz teške pozicije.