vlade_jovanovic_par_proEVROLIGA – ŽREB

Vlada Jovanović: Naša grupa najteža!

 

U Barseloni je obavljen žreb za TOP 16 Evrolige. Najbolje ekipe Starog kontinenta su podeljene u četiri grupe. Srbiju će u ovom delu takmičenja predstavljati Partizan koji će odigrati novih šest utakmica a protivnici će im biti Montepaski Sijena, Real Madrid i Efes Pilsen.

Posle žrebanja, impresije o novoj fazi takmičenja u Evroligi, kao i komentar grupe u kojoj će igrati Partizan mt:s dao je šef stručnog štaba šampiona Vlade Jovanović:

-Ne mogu da ne budem subjektivan, čini da je naša grupa najteža. Moram da pomenem sve tri ekipe Sijenu, Real i Efes. Sijena se svake godine trudi da ode na fajnal for, svi znamo kakvu je prethodnu sezonu imao Real, a o Efesu da ne govorimo. Svi su maksimalno motivisani. Oni su ove godine napravili bolje timove, imaju bolje rostere i imaju mnogo veće ambicije nego prethodnih sezona. Real još uvek traži pravu formi, jako su opasni. Sijena takođe, pogotovu što tamo igra bivši Partizanovac Bo Mekejleb, koji pruža fantastične partije. Efes Pilsen sa novim trenerom će pokušati da pronađe svoje mesto u Top 8. Jednostavno Top 16 predstavlja 16 najboljih klubova u Evropi, sigurno je da ima odličnih i manje odličnih klubova, ali su svi tu apsolutno zasluzeno. Tako da ni sada nema lake grupe, a subjektivno nam se uvek čini da je ona naša najteža. Svaka ekipa koja je ušla u Top 16 zaslužuje potpuni respekt i tako ćemo se odnosti prema svim ekipama sa kojima ćemo igrati u narednom periodu takmičenja u Evroligi – počeo je svoje izlaganje trener crno-belih.

Povezana vest:  Policija: Napadnuti navijači Partizana državljani BiH

Jovanović nije želeo da ističe šanse njegovog tima u narednoj fazi takmičenja:

-Sada ne bih želeo da obećavam, jer u ovakvoj grupi ne bi bilo pametno to raditi. Ali mi ćemo se truditi da na našem terenu pružimo dostojan otpor najboljim evropskim ekipama, a ova tri tima svakako spadaju u red najjačih ekipa u ovom trenutku.

Povezana vest:  Upucan košarkaš Njujorka

Partizanova publika je najbolja u Evropi i ponovo će imati šansu da podrži svoj tim u najvećoj hali na Balkanu:

-Igraćemo u Areni i voleo bih da ponovo dodje 20.000 ljudi, i da uz pomoć publike odigramo na nivou i pružimo jak otpor timovima koji dolaze. Pomoć publike će nam biti potrebna, očekujemo je i siguno ćemo je dobiti, a na nama je da tu podršku opravdamo. Ovaj period do početka Top 16 ćemo koristiti da se spremimo i da pokušamo da budemo što bolji u nastavku takmičenja. Nije preterano pametno pretiti nikome, uopšte u Top 16 fazi, a pogotovu u našoj grupi.

Šef struke tima iz Humske prokomentarisao je i ostale grupe Top 16 faze:

-Naša grupa deluje kao prilično neizvesna, dok mi ostale gurpe deluju izvesnije. Naravno da će tu biti iznenađenja, svi imaju pravo da se nadaju i slabije kotirani klubovi će imati želju da naprave ta iznenađenja. U grupi E mislim da je Panatinaikos glavni favorit, a ostale tri ekipe će se biriti za to drugo mesto. U grupi F Barselona mora biti izdvojena, bez obzira što varira u formi, ali poslednja utakmica sa Realom govori u prilog njihovoj snazi. Mislim da ce zajedno sa Makabijem ići ka Top 8, ali ne zaboravimo Olimpiju koja će tu sigurno tražiti svoju šansu, jer igraju jako dobro i mislim da će pokušati da naprave iznenađenje. U grupi H Olimpijakos je bez premca, kandidat za prolaz dalje. Fenerbahče najavljuje stalne promene rostera, nisu zadovoljni. Žalgiris je na svoj postojeci sastav potpisao JasikiviČijusa, a sa svim tim promenama menja se i hemija tima. Mislim da će imati jako težak zadatak da uđu u Top 8. Valensija je u odličnoj formi, tako da Olimpijakosu i Feneru neće biti lako da odbrane svoje pozicije – zaključio je Vlada Jovanović.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Zvezda obezbedila treće mesto i izlaz na Jadran