Rihanna_nastup_EMA 2010Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

 

Rijanin (Rihanna) album „Loud“ zauzeo je prvo mesto na listi prodavanosti prošle sedmice u Velikoj Britaniji, dok je među singlovima najviše uspeha imala pesma „When We Collide“ kantautora Meta Kardla (Matt Cardle).

Na drugom mestu liste albuma našao se „Progreš“ pop sastava „Tejk Det“ (Take That) koji je protekle godine imao najveću prodavanost u Velikoj Britaniji, preneo je magazin Bilbord (Billboard). Treći među albumima prošle sedmice bio je „The Defamation of Strickland Banks“ Plen Bija (Plan B), a četvrti je hip hop muzičar Tajni Tempa (Tinie Tempah) s albumom „Disc-Overy“.

Povezana vest:  Mariza održala koncert za nezaborav u Beogradu

Sastav „Vontid“ (Wanted) je peti s istoimenim albumom, grupa „Mamford end Sans“ (Mumford And Sons) je na šestom mestu s albumom „Sigh No More“, dok je album „Come Around Sundown“ grupe „Kings of Leon“ na sedmoj poziciji.

Slede Kejti Peri (Katy Perry) sa „Teenage Dream“ na osmom, Eli Gulding (Ellie Goulding) sa „Bright Lights“ na devetom i Majkl Buble (Michael Buble) s albumom „Crazy Love“ na desetom mestu. Na listi singlova drugu poziciju zauzeli su Rijana i Drejk (Drake) s pesmom „What’s My Name“, treći je sastav „Blek Ajd Piz“ (Black Eyed Peas) sa numerom „The Time (Dirty Bit)“ a četvrta je Eli Gulding sa „Your Song“.

Povezana vest:  Adel trijumfovala na dodeli Brit nagrada

Kejti Peri je sa pesmom „Firework“ na petom mestu, Rijana je šesta sa „Only Girl (In The World)“ a grupa „Tejk Det“ je na sedmom mestu s pesmom „The Flood“.

Numera „Like A G6“ sastava „Far Ist Muvment“ (East Movement) je na osmom mestu, 10-godišnja ćerka holivudskog glumca Vila Smita (Will Smith) Vilou (Willow) zauzela je deveto mesto s numerom „Whip My Hair“ a na desetom je kantautor Oli Mers (Olly Murs) s pesmom „Thinking Of Me“.

Povezana vest:  Džastin Biber fan Metalike!