Košarkaš Partizana Novica Veličković čestitao je danas Crvenoj zvezdi na tituli šampiona Srbije i pohvalio svoje saigrače na svemu što su izdržali tokom sezone, a posebno u finišu.

-Imali smo pretežak period iza nas. Ne znam kome ide u korist da se igra u dva dana, nemam pojma… Čestitao bih protivniku. Stvarno smo dali svoj maksimum. Sedam utakmica u 10 dana je mnogo, ali ne kukamo – rekao je Veličković novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, FMP izborio plasman na Jadran

Partizan nije uspeo da vrati titulu, pošto je Zvezda dobila u finalnoj seriji sa 3:1 u pobedama i tako odbranila trofej iz prošle sezone.

Veličković je čestitao svojim saigračima.

-Pokazali smo karakter. Dobiti onako treću utakmicu nije nimalo lako. Ponosan sam na svoje saigrače. Hvala navijačima – kazao je Veličković.

Njegov saigrač Andreja Milutinović čestitao je svojim saigračima, ali i protivničkim.

Povezana vest:  Partizan u finišu slomio Karpoš

-Zvezda je snažno, evroligaški igrala celu finalnu seriju. Nisam tužan jer smo se stvarno borili. U prvoj utakmici nismo imali energiju, ali u preostalim jesmo, bacali smo se za svaku loptu, pokazali karakter. U četvrtoj nismo imali više snage – rekao je Milutinović.

-Čestitam ipak saigračima i stručnom štabu, stvarno smo se borili do poslednje sekunde – dodao je on.

Povezana vest:  Grčka u četvrtfinalu EP pobedom nad Belgijom

Milutinović je kazao da je ova sezona veliki podstrek za sledeću.

-Kada je trener Aleksandar Džikić došao bili smo poslednji na tabeli Jadranske lige. Bilo je stvarno turbolentno. Finale Kupa, pa smo dobro mučili Zvezdu u finalu. To je podstrek za dalje – kazao je Milutinović.