Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je danas da mu je čast što je medju reprezentativcima Srbije i istakao da se cilj zna – plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

-Mislim da se zna cilj reprezentacije – to je plasman na Olimpijske igre i kao što je selektor rekao na okupljanju samo se o tome razmišlja – rekao je Gudurić novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u sredu i počela pripreme za kvalifikacioni turnir koji će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula.

Gudurić je medju 16 košarkaša sa kojima je selektor Aleksandar Djordjević počeo pripreme, a igrač Zvezde navodi da se nada da može da zasluži mesto u nacionalnom timu.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati utakmica 17. kola i tabela

-Za mene je uvek bio cilj da igram za svoju zemlju, ostvario sam cilj… Stvarno sam presrećan, mislim da ću ovo pamtiti celog života – rekao je Gudurić i dodao da mu treninzi sa reprezentacijom ni malo ne padaju teško posle duge sezone sa crveno-belima.

-Malo sam se i izgubio na prozivci, bilo mi je čudno… Odjednom sam se stvorio medju svim tim igračima. Stvarno mi je velika čast i zadovoljstvo. Tek smo dva treninga odradili, ali momci su fantastični – naveo je Gudurić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija, Lejkersa i Bostona

Njegov saigrač iz Zvezde, Nemanja Dagubić naveo je da je dosta igrača imalo tešku sezonu, ali je istakao da to ne sme da posluži kao izgovor u reprezentaciji.

-Neki su završili sezonu pre par dana, ali šta je tu je, nemamo prava na izgovore. Veliki je motiv boriti se za mesto na Igrama i boriti se za dres Srbije – rekao je Dangubić.

On je dodao da će dati sve od sebe da bude medju 12 igrača za kvalifikacioni turnir u Beogradu.

-Trudim se da ne razmišljam o tome, to je odluka selektora kao i svake godine. Uvek mi je drago da dodjem i da radim sa selektorom i sa ovom momcima koji su sjajni… Ja ću dati sve od sebe da se nadjem medju 12 – rekao je Dangubić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma potpisala novi ugovor sa trenerom Bruksom

Novinare je zanimalo i da li igrači Zvezde koji su u reprezentaciji pokušavaju da ubede igrača Mega Leksa Radeta Zagorca da obuče crveno-beli dres.

-Ima šale malo na taj račun. On je sjajan momak, družili smo se i Megi, tako da se poznajemo od ranije… Vladimir Štimac je cimer s njim, morate da pitate njega kakva mu je taktika ubedjivanja – rekao je Dangubić.