ALEKS_MARIC_SA_KOSAPLEJ OF, FINALE

 

Partizan pobedio Hemofarm posle opšte tuče na terenu

 

Košarkaši beogradskog Partizana pobedili su večeras u Vršcu Hemofarm sa 86:81 (21:22, 15:17, 29:18, 21:24), u drugoj utakmici finala plej-ofa, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Partizan je sada poveo sa 2:0 u seriji, a ako pobedi u trećem meču u petak u Beogradu, osvojiće i devetu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Najbolji u pobedničkom timu bio je Lester Mekejleb sa 23 poena i pet asistencija.

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Stefan Marković sa 18 poena.

Povezana vest:  Čović traži podršku navijača za meč protiv Budućnosti

Utakmica je bila puna preokreta, a 74 sekunde pre kraja Partizan je trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se u tom trenutku pokoškali Raško Katić i Aleksandar Marić, koji su dobili obostrane lične greške.

Tu se nije završilo, pošto su se Katić i Marić ščepali za dresove, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku.

U teren su ušli i funkcioneri obe ekipe koji su razdvajali zavađene strane. Najgore je prošao Jan Veseli, kome su raskrvavljene usne.

Na tribina je takođe izbila gužva, zbog čega je policija ispraznila deo tribina.

Povezana vest:  Gordić: Uzbuđen zbog Arene, možemo da napravimo dobre stvari

Posle oko 10 minuta pauze, meč je nastavljen, ali su sudije isključile skoro sve igrače obe ekipe, tako da je preostalo vreme odigrano tri na tri.

Poslednjih minut i 14 sekundi pre kraja odigrali su Kajl Hil, Bojan Krstović i Stefan Marković iz Hemofarma protiv Veselija, Robertsa i Lestera Mekejleba.

Pre toga, rivali su igrali ravnopravno i slično kao u prethodnim duelima. Hemofarm je gradio reket i trudio se da zaustavi skok Partizana, primoravajući rivala da šutira spolja, čime je uglavnom držao prednost.

Povezana vest:  Prva pobeda novog – starog trenera Aleksandra Trifunovića

Viđeno je nekoliko preokreta i promena vođstva, ali je Partizan krajem treće deonice stekao osetniju prednost, slično kao u prvom meču finala.

Preokret crno-belih najavio je Dušan Kecman, kome su tri poena u završnici treće četvrtine bili prvi u seriji. Odmah potom trojke su postigli i Roberts i Aleksandar Rašić, a Partizan je došao do prednosti, koja je početkom poslednje četvrtine došla do 10 poena – 67:57.

Hemofarm je, međutim, uspeo da smanji prednost i povede sa 78:77 pre kraja, kada je Roberts pogodio trojku nakon koje je izbio incident.