Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu kao prva u Grupi A, pošto je večeras ; pobedila Angolu sa 83:60 (30:23, 17:15, 22:13, 14:9).

Srbija je pobedila u oba meča u grupi, a u polufinalu u petak igraće s pobednikom meča Češka-Japan.

Iz Grupe A u polufinale se plasirao i Portoriko, koji će se za finale boriti sa selekcijom Letonije.

Povezana vest:  Ognjen Kuzmić i Filip Čović do kraja sezone u KK FMP

Srbiju je večeras predvodio Nikola Jokić sa 17 poena i šest skokova. Bogdan Bogdanović završio je utakmicu sa 12 poena i osam asistencija, Miroslav Raduljica postigao je 13, a Stefan Marković 12 poena.

U selekciji Angole najefikasniji je bio Redži Mur sa 10 poena.

Angola se dobro držala u polupraznoj Areni, najviše zahvaljujući dobrom šutu iz igre i ofanzivnom skoku. Selekcija sa jugozapada Afrike imala je u prvih 10 minuta sedam ofanzivnih skokova, koliko i Srbija ukupno.

Povezana vest:  Zvezda lako do startne pobede u plej-ofu

„Orlovi“ su, međutim, preuzeli vođstvo krajem prve četvrtine i poenima Jokića i Vladimira Štimca su došli do maksimalnih sedam poena prednosti, 30:23.

Angola do poluvremena nije dozvoljavala Srbiji da stekne ubedljiviju prednost od desetak poena, najviše zahvaljujući skoku, ali i slabijem šutu domaćina. Kada su „orlovi“, međutim, počeli da pogađaju u trećoj deonici, razlika je samo rasla, da bi u poslednjoj četvrtini i prešla 20 poena.

Povezana vest:  Španija prva opcija Pau Gasolu u slučaju lok-auta

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ravnomerno je raspodelio minutažu igračima.

Sutra je dan pauze na olimpijskom kvalifikacionom turniru.