Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da Češka zaslužuje maksimalno poštovanje, ali da veruje da će njegova ekipa ostvariti „željeni rezultat“ u polufinalu olimpijskog kvalifikacionog turnira.

-Česi su protivnik za respekt. Znamo njihove kvalitet, ali smo isto tako svesni i naših. Verujem da ćemo spremni ući u sutrašnju utakmicu – rekao je Đoređević novinarima u Kombank areni.

Đorđević je rekao da Česi imaju iskusnu ekipu koja dugo igra zajedno i da ih odlikuje čvrsta odbrana, snagu ispod koša, ali i brzina.

Povezana vest:  Zvezda: Nova utakmica ili kraj ABA lige

Srbija je jučerašnjom pobedom protiv Angole izborila plasman u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaeniru, a sutra je od 21.00 očekuje duel s Češkom.

-Mislim da se ekipa oporavila od jučerašnjeg meča. Igrali smo u dobro vreme juče, tako da smo imali dosta sna. Igrači su danas maksimalno koncentrisani i ozbiljni na treningu – rekao je on.

Povezana vest:  Džikić: Čeka nas težak posao protiv Partizana

Đorđević je dodao da na sutrašnjoj utakmici očekuje još veću podršku nego u grupnoj fazi kvalifikacija.

-Beograd je specifičan grad, jer kada se bliže finala takmičenja veće su vibracije. Zahvalni smo onima koji su bili do sada, ali se nadam da će ih sutra biti u još većem broju – rekao je on.

Povezana vest:  Mulalić sa pola terena doneo pobedu Krki nad Partizanom

Reprezentativac Srbije Vladimir Štimac rekao je očekuje plasman u finale kvalifikacionog turnira.

-Oni imaju dosta nezgodnih igrača, nekoliko Evroligaša, jednog bivšeg NBA igrača…. Ozbiljna su ekipa, a mi moramo ozbiljno da pristupimo. Ne sme da nas zavara njihov poraz od Letonije. Težimo da se što bolje pripremo za sutrašnju utakmicu u koju moramo da uđemo koncentrisano –  kazao je Štimac.