Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Edi Kasijano ocenio je da je njegova selekcija na timski način pobedila Letoniju, i istakao je da mu je drago što će ekipa imati šansu da se bori za odlazak na Olimpijske igre.

-Utakmica je bila sjajna. Nismo imali mnogo izgubljenih lopti, imali smo kontrolu i lopta se dobro kretala. Najbolji deo možda je kako smo branili šutere i napadali skok. Naša velika trojka, Karlos Arojo, Džej Džej Barea i Renaldo Bolkman, su odradili sjajan posao i bili su lideri. Ovo je timska pobeda. Sada imamo šansu da se borimo za OI – rekao je Kasijano novinarima.

Portoriko je večeras pobedio Letoniju sa 77:70 i tako izborio finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira, u kome će igrati sa pobednikom meča Srbija-Češka. Srbija je je u prvom kolu turnira pobedila Portoriko.

Povezana vest:  NBA vesti, Odlična partija Vladimira Radmanovića

-Ako budemo igrali protiv Srbije, ta utakmica bi trebalo da bude malo drugačija. U prvoj smo se takmičili i oba tima su imala svoje nalete, koje su oni iskoristili, a mi ne. Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta, svi. Mi na svakom turniru slabije odigramo prvu utakmicu. Daćemo u finalu sve što imamo za Portoriko. To je sve što tražimo, još jednu šansu da odemo na Igre – rekao je Kasijano.

Portoriko je večeras prelomio meč 35 sekundi pre kraja, kada je Karlos Arojo postigao trojku i doneo svom timu nedostižnih pet poena prednosti.

-Utakmica je bila jako uzbudljiva. Mnogo nam znači što smo igrali ovakav meč i pobedili, i nama i celoj našoj zemlji. Gde god da igramo, Portoriko je uz nas 200 odsto. Turnir je do sada bio sjajan, a mi smo uradili šta smo želeli – izborili smo šansu da idemo u Rio. Svi su danas shvatili važnost utakmice, bili su koncentrisani i doprineli pobedi. Sada se baš radujemo onim što smo uradili – rekao je plejmejker Portorika.

Povezana vest:  Aranitović vodio do pobede

Arojo krajem meseca puni 37 godina, a novinarima se poverio o čemu je razmišljao pre utakmice.

-Sve o čemu sam razmišljao je da ne želim da se večeras povučem. Volim da igram košarku. Ja sam ponosan čovek i razumem obavezu koju nosi ovaj dres. Igram za reprezentaciju od 2001…i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Pre utakmice me obuzelo neko osećanje i pomislio sam ‘neću ovako da odem’. Stvarno želim da se borim za Rio i da pružim šansu ovim momcima da rade isto. Svi su ambiciozni i svi maštaju o Olimpijskim igrama – rekao je Arojo.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Rezultati današnjih utakmica – GRUPA E

Selektor Letonije Ainars Bagackis ocenio je da je presudio loš šut njegove ekipe.

-Pre utakmice sam rekao da treba da uradimo dve stvari: da sprečimo skok i kontrolišemo Aroja i Bareu. Ali, lako je trenerima da kažu, nije to lako uraditi na terenu. Bili smo, ipak, u igri. Imali smo mnogo, mnogo, mnogo otvorenih šuteva. Igrali smo dobru uodbranu, ali ako promašujemo otvorene šuteve, onda imamo problem. Čestitam Portoriku i srećno u finalu – rekao je Bagackis.