Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira, pošto je večeras u Beogradu pobedila Češku sa 96:72 (26:17, 19:19, 28:22, 23:14).

Srbija će se za mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru boriti sa Porotikom, koji je ranije danas pobedio Letoniju sa 77:70. Biće to drugi susret ovih selekcija na turniru u Beogradu, pošto je Srbija u prvom kolu pobedila sa 87:81.

Ceo tim Srbije igrao je odlično, a najefikasniji su bili Bogdan Bogdanović sa 21 poenom i Nikola Jokić sa 19. Miloš Teodosić postigao je 16, a Miroslav Raduljica 12 poena.

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobede Žalgirisa i Efesa, CSKA slavio u Bambergu

Češku su predvodili Tomaš Satoranski sa 14 i Jan Veseli sa 12 poena.

Utakmica Srbija-Portoriko igra se sutra od 21.00.

Češka je imala vođstvo u početku meča igranom pred oko 13.000 gledalaca, ali je Srbija brzo stekla prednost poenima Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića, tako da je posle prvih 10 minuta vodila 26:17.

Bogdanović i Jokić vodili su Srbiju, dok su Čehe u igri držali Tomaš Satoranski i Jan Veseli, na kome je pravljeno mnogo faulova, ali koje on nije koristio. Srbija je imala nešto bolji šut iz igre, odnosno za dva poena, ali je imala manje ukradenih lopti i na poluvreme je otišla takođe sa devet poena prednosti, 45:36.

Povezana vest:  Mačvan zvanično u Armaniju

U trećoj četvrtini se raspucao kapiten Miloš Teodosić, koji je u tom periodu postigao 14 poena, od čega četiri trojke. Srbija je u tom periodu igre vodila i sa 17 poena prednosti, 63:46. Česi su se vratili u igru vratili poenima Veselija, Satoranskog i Vojteha Hrubana, ali najviše što su uspeli da priđu bilo je „minus devet“, 65:56.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 6. kola i tabele Evrolige

Teodosić, Miroslav Raduljica i Nikola Kalinić brzo su poenima odagnali opasnost, tako da je Srbija u poslednju četvrtinu ušla sa 15 poena prednosti, 73:58.

Srbija je u poslednjoj četvrtini igrala efikasno, ali i dopadljivo za oko, tako da je povećala prednost, ali i digla publiku na noge. Arena je stojećim ovacijama ispratila domaće košarkaše sa parketa.