Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas konačni spisak 12 igračica za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Selektorka je zahvalila Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić. Srbiju će u Riju predstavljati: kapitenka Milica Dabović, zatim Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čadjo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

-Želim da se zahvalim ne samo Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić, nego i svim devojkama koje su bile sa nama na pripremama, a to su i Milena Marjanović, Biljana Stjepanović, Aleksandra Stanaćev i Sanja Orozović jer su one svojim profesionalizmom i vedrim duhom doprinele dobrom radu i dobrom treningu – rekla je Maljkovićeva posle objaviljivanja spiska.

Povezana vest:  Oklahoma bolja od Hjustona, Boston slavio u Čikagu

Selektorka je kazala da je zadovoljna prvim delom priprema, a onda je obrazložila svoj izbor.

-Donela sam odluku da vodim dve najmlađe igračice, Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i posle mene bude najbolja moguća. To je jedini razlog moje odluke. U naredne dve nedelje do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške, a grešaka ima i to mnogo. Mislim, medjutim, da ako nastavimo da radimo ovim tempom, da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju, spremno dočekati početak Olimpijskih igara – rekla je ona.

Povezana vest:  Partizan: Deleon je u službi jedne interesne strane

Srpske košarkašice su slobodan dan posle dve utakmice protiv Turske iskoristile za timsko fotografisanje. Ekipa će u Beogradu trenirati do subote, kada će preko Dubaija krenuti za Rio.

Do početka takmičenja i prve utakmice protiv Španije 7. avgusta, odigraće dve prijateljske utakmice, protiv Australije i Brazila.