Košarkaški vicešampion Slovenije, Zlatorog saopštio je danas da sledeće sezone neće igrati u Jadranskoj ligi zbog nedostatka novca. Zlatorog je dobio poziv da učestvuje u ligi kada su Olimpija i Helios odustali, a danas je saopštio da je posle analize budžeta odustao od učešća jer ne bi mogao dostojno da se takmiči protiv timova „čije su finansijske mogućnosti mnogo veće“ od njihovih.

-Pre nego što smo doneli konačnu odluku, obratili smo se našem glavnom sponzoru, Pivovarni Laško, ali pošto smo sa njima već potpisali čvrst, dugoročni i za slovenačke uslove svakako impresivan ugovor do 2018, nismo mogli da dobijemo dodatna sredstva – navodi se u saopštenju.

Uprava je navela da je razmišljala da se ipak upusti u regionalno takmičenj, ali da je na kraju odlučila da se posveti razvoju i promociji mladih igrača kroz domaća takmičenja.

Povezana vest:  Đorđević: Grčka nije bila na nivou

-Uprava kluba se nada da će dobar rad rezultirati dodatnim sredstvima i da ćemo moći da igramo ABA ligu u narednim sezonama – navodi se u saopštenju.

Primenom nacionalnog koeficijenta, sledeće države za prijem novih klubova u regionalnoj ligi su Bosna i Hercegovina i Makedonija.