dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Pokušaćemo da rešimo seriju u Novom Sadu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da će crno-beli pokušati da polufinalnu seriju plej-ofa završe za dva dana u Novom Sadu.
-Želimo da seriju okončamo u dve utakmice kako bi na pravi nači raspodelili minutažu i u finale plej-ofa ušli odmorni. Pokušaćemo da seriju završimo u Novom Sadu, ali za to će nam biti potrebna bolja igra nego večeras, sa više kontinuiteta – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
On je još jednom pohvalio Novosađane, koji su plasmanom u plej-of napravili veliki uspeh.
-Srpsku ligu su završili na prvom mestu, zauzeli četvrto u Superligi ispred nekih favorita. To je uspeh koji se nije mogao predvideti. Sigurno da to nisu sve njihove želje, Vojvodina je zaista nezgodan protivnik i nisu slučajno u polufinalu plej-ofa – dodao je Vujošević.
Trener Vojvodine Siniša Matić rekao je da je večeras do izražaja došla duža klupa Partizana.
-Pokušali smo da Partizanu pružimo čvrst otpor, izdržali smo 25 minuta, kasnije je do izražaja došla njihova duža klupa. Teško je igrati kad imate veliki deficit. Oni su dobro igrali u tranzijciji i ofanzivnom i defanizvnom skoku. Nemamo mnogo vremena da se spremimo za utakmicu broj dva, možda će to biti i poslednji meč ove sezone, ali nećemo se sigurno lako predati – rekao je Matić.
On je istakao da je klub iz Novog Sada samim plasmanom u plej-of napravio veliki uspeh, jer je iza sebe ostavio Radnički iz Kragujevca i Metalac, ekipe sa daleko većim budžetom.
-Razmišljamo o pojačanima. Klub ima dosta organizacionih problema. Svima u timu ističu ugovori, međutim, uspeli smo da se plasiramo u regionalno takmičenje, a na klubu je da odluči. Moje mišljenje je da Vojvodina i Novi Sad zaslužuju da imaju predstavnika u Jadranskoj ligi – poručio je Matić.
U drugom polufinalu plej-ofa sutra od 21 sat u Beogradu igraju Crvena zvezda i Mega Vizura.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote, debi Nemanje Bjelice u NBA ligi