nenad lalovic

Lalović: Optimista sam, rvanje će ostati olimpijski sport

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović rekao je danas da je optimista kada je u pitanju borba da ovaj sport zadrži olimpijski status.
Izvršni komitet Medunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) preporučio je u februaru da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine, a definitivna odluka biće doneta u septembru na sastanku u Buenos Airesu.
-Mnogi mi prilaze i govore da nećemo imati problema, ali hajde da sačekamo. Uradili smo sve što smo mogli, ništa više nam nije preostalo. Bez obzira kakva bude odluka, moraćemo da nastavimo da se borimo, jer ovo je novi sport – rekao je Lalović, a prenela agencija AP.
Neke od promena u rvanju su uvodjenje dve trominutne runde, umesto dosadašnje tri runde od po dva minute, dok će se bodovi sabirati.
-Imamo snage za promene. Grešili smo u prošlosti, to je sigurno, ali sada gledamo samo napred – dodao je Lalović, koji je na čelu FILA zamenio Švajcarca Rafaela Martinetija.
Rvanje se za olimpijski status bori sa još sedam sportova – bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i kineska borialčka veština vušu.

Povezana vest:  Rus Sagid Murtazalijev vratio olimpijsko zlato u znak protesta