Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je danas da bi u klub što pre trebalo da stignu pojačanja, kako bi se ekipa uigrala i bila spremna za napornu sezonu u kojoj će nastupati u četiri takmičenja.

-Raspored nam je prenatrpan, imaćemo mnogo putovanja, čekaju nas tri gostovanja u oktobru kada 10 dana nećemo biti kod kuće. Prvenstveno fizički to treba izdržati, putovanja i utakmice. Zbog svih tih stvari i igranja na četiri fronta, trebalo bi da što pre stignu pojačanja, da se što pre uigravamo, da bismo mogli da budemo pravi – rekao je Jović novinarima u Beogradskoj areni.

Košarkaši Zvezde predstavili su danas nove dresove za predstojeću sezonu i razgovarali s novinarima u sklopu Evroliginog dana s medijima.

Povezana vest:  Radonjić: Poremetila nas je povreda Lazića

Jović je s reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i pre 10 dana se priključio ekipi.

-Tek sam 10 dana sa ekipom, za sada ovo što smo radili i nekoliko pripremnih utakmica, ima prostora za napredak s obzirom da smo dolazili u hodu. Poslednji je došao Milko Bjelica, a pre njega (Marko) Simonović i ja. Mislim da treba da budemo optimisti kada je početak sezone u pitanju. U kojem god sastavu da igramo protiv MZT, treba da budemo optimisti – naveo je Jović.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 8, Prvi radni dan Partizana u Tel Avivu

Zvezda će sezonu početi 30. septembra, kada će u prvom kolu Jadranske lige dočekati MZT iz Skoplja. Crveno-beli su prošle sezone osvojili sva tri trofeja, a Jović je rekao da nije imao vremena da sabere utiske.

-Imao sam malo vremena da sumiram sve što smo uradili na Olimpijskim igrama, a kamoli za prošlu sezonu. To je bila najbolja sezona za mene i ekipu uz sve oscilacije koje smo imali. Svi znamo kakav nas raspored čeka, trebaće nam par pojačanja da bismo ovu sezonu mogli da izguramo na pravi način. Nadam se da će sve to da bude što pre rešeno – rekao je on.

Povezana vest:  Milojević: Raduje ovakva pobeda, pokazali smo karakter

Upitan da li se može smatrati liderom ekipe, Jović je naveo da se „u Zvezdi ne može očekivati da jedan igrač drži sve“.

-Mnogo je kvalitetnih igrača trenutno u ekipi, a mislim da će ih biti još. Ako svako bude radio svoj deo posla i davao maksimum na terenu, sigurno možemo da napravimo dobre uspehe ove godine – rekao je Jović.