Preko 130 bečkih muzeja učestvovaće 1. oktobra ove godine u „Dugoj noći muzeja“ pod pokroviteljstvom austrijske radio-televizije ORF. Ova manifestacija se održava 17. put za redom, a posetioci će sa kupljenom kartom moći da obiđu sve institucije koje učestvuju u noći muzeja u vremenu od 18 časova do 1 čas ujutro. Ulaznica će istovremeno služiti i kao karta za gradski, kao i posebno organizovan prevoz za noć muzeja.

Povezana vest:  THE ROYAL HORSE GALA - PROMOTIVNA CENA POVODOM DEČIJE NEDELJE

Od kada je počela da se organizuje 2000. godine „Duga noć muzeja“ se može pohvaliti sa 5 miliona posetioca. Preko 700 muzeja, galerija i kulturnih ustanova u celoj Austriji, kao i delovima Slovenije, Lihtenštajna i Nemačke će otvoriti svoja vrata na ovogodišnjem događaju.

Posebna atrakcija ove godine je svakako „Mladi zec“ Albrehta Direra. Ovaj akvarel se prikazuje svakih pet godina, a u „Dugoj noći muzeja“ će biti izložen 7 sati u muzeju Albertina u Beču. „Mladi zec“ predstavlja i temu ovogodišnje manifestacije zajedno sa poznatom 11 cm dugačkom Vilendorfskom Venerom iz Prirodnjačkog muzeja u Beču.

Povezana vest:  Nesvakidašnje pozorišno veče sa Nebojšom Milovanovićem ponovo u Mikser Houseu

Ulaznica za „Dugu noć muzeja“ će koštati 15 evra, a za decu do 12 godina ulaz je slobodan. Svi muzeji sa dečijim programom će biti posebno obeleženi.

PHOTO: Albertina, Wien