Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu titule u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Beogradu pobedili MZT iz Skoplja sa 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 11:11), u prvom kolu takmičenja.

Trener Zvezde Dejan Radonjić ukazao je šansu svim igračima, a samo se Ognjen Dobrić nije upisao u strelce. Marko Gudurić dao je 16 poena, Milko Bjelica i Luka Mitrović postigli su po 13, dok je Stefan Jović postigao 11 poena uz šest asistencija. MZT je predvodio Ksavijer Tejms sa 17 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kobi Brajant: Mogao bih igrati u inostranstvu

Gosti iz Skoplja bolje su počeli utakmicu, Tejms je u uvodnim minutima postigao osam od prvih 10 poena i održavao MZT u prednosti, koja je sredinom prve deonice iznosila četiri poena (16:12).

Zvezda je od tog trenutka zaigrala čvršće u odbrani, pa je serijom 5:0 stigla do preokreta. U finišu prvog perioda Radonjić je uveo u igru Gudurića koji je poenima posle prodora, asistencijom za Bjelicu i ukradenom loptom doneo prevagu na terenu i crveno-beli su posle 10 minuta igre vodili sa 27:20.

Povezana vest:  Aleksandar Saša Đorđević i zvanično selektor, promocija sutra u 12 sati

Zvezda je nešto losije počela drugu četvrtinu, pošto tri minuta nije postigla koš. MZT je to iskoristio da pridje na tri poena zaostatka, ali nije imao snagu za preokret. Zvezda je nošena sjajnom igrom Gudurića polako počela da uvećava prednost. Crveno-beli su u poslednjih pet minuta prvog poluvremena napravili seriju 16:0, tako da su na poluvremenu vodili sa 49:30.

Povezana vest:  Oklahoma pobedila Sakramento, 10 poena Bjelice

Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbudjenja, ali je vidjeno nekoliko lepih akcija i poteza na obe strane. Zvezda je pre svega čvrstom igru u odbrani, ali i dobroj organizaciji u napadu očuvala stečenu prednost u drugom delu i sigurno privela utakmicu kraju. Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrana je pred oko 4.000 gledalaca.