Upravi odbor Košarkaškog kluba FMP iz Železnika preporučio je članovima Skupštine kluba da bi trebalo da prihvatiti poziv EKA za učešće u Evrokupu, iako postoji mogućnost da klub bude suspendovan od Košarakškog saveza Srbije (KSS).

Upravni odbor ocenio je poziv EKA kao veliko priznanje za nekadašnjeg polufinalistu Evrokupa, ali i srpsku košarku, koja bi imala jednog predstavnika u ovom takmičenju. Takodje UO je saopštio da bi klub imao „ogromnu finansijsku dobit“ učešćem u Evrokupu.

Povezana vest:  Vujošević: CSKA favorit, teško bez Vestermana

-Osim sredstava koje predvidja pravilnik Gradskog sekretarijata za sport klub bi dobio novac i od EKA, a ostvaren bi bio i profit od prodaje TV prava zainteresovanim medijskim kućama. Uz prodate ulaznice, FMP bi gotovo formirao budžet za sezonu 2016/17 – navodi se u saopštenju FMP-a.

Upravni odbor je takodje ocenio da bi klub „razvijao mladi tim u nadmetanju sa kvalitetnim evropskim klubovima“, a korist bi imala i srpska košarka.

Povezana vest:  Veličković najkorisniji igrač 17. kola ABA lige

UO je konstatovao da „izveštavanje pojedinih medija, oličenih u pojedincima“ u potpunosti dezinformiše srpsku javnost oko prave slike i mogućnosti da srpski klubovi igraju Evrokup.

Fiba je u aprilu zatražila je od nacionalnih saveza da suspenduju sve klubove koje odluče da igraju Evrokup, što je KSS i uradio kada je Partizan odlučio da učestvuje u drugom po snazi takmičenju EKA.

Povezana vest:  Vujošević: Neki igrači su se uspaničili