Dosadašnji košarkaš Metalca Petar Rakićević od danas je novi igrač Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli. Rakićević, koji je visok 204 centimetara, igra na pozicijama plejmejkera, visokog beka i krila, a sa šampionom Jadranske i Superlige Srbije je potpisao trogodišnji ugovor.

-Veliki korak za mene, i zaista sam srećan što sam postao igrač Crvene zvezde. Potpuno sam koncentrisan na parket i predstojeći period. Propustio sam pripremni period, moje je da sada naporno radim, da dobro treniram i što pre se uklopim u tim u skladu sa zamislima trenera Dejana Radonjića. Ovo je korak napred u mojoj karijeri, sada sam u klubu koji je na svim nivoima izvanredno organizovan, moje je samo da razmišljam o košarci – rekao je Rakićević za sajt kluba.

Povezana vest:  FMP na startu turnira bolji od italijanskog Benetona

On je odmah sa ekipom otputovao u Zadar, gde će crveno-beli u trećem kolu regionalnog takmičenja gostovati domaćem timu u četvrtak, a pred domaćom publikom debitovaće u nedelju protiv Mega Leksa.

Petar Rakićević je ponikao u Prokuplju (rodjen 1995. godine) gde je napravio prve košarkaške korake, a nakon dvogodišnjeg boravka u Čačku, od 2014. godine nastupao je sa velikim uspehom za ekipu Metalca.

Povezana vest:  Čović još dve godine u Crvenoj zvezdi

Protekog leta bio je saigrač Marka Gudurića i Nikole Rebića na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, na kome je Srbija osvojila zlatnu medalju.