Trener košarkaša Budućnosti Vlado Šćepanović rekao je danas da je njegova ekipa u obavezi da u svakom meču igra na pobedu, ali i da u predstojećoj utakmici u Jadranskoj ligi „želi da vrati dug“ Mega Leksu za poraz u polufinalu regionalnog takmičenja iz prošle sezone.

-Budućnost je u obavezi da igra na pobedu. Nismo imali mnogo vremena da se pripremamo, ali smo u obavezi da igramo na najvišem nivou i pobedimo. Moramo imati motiva i inata da bismo u tome uspeli. Nadam se da momci osećaju dug prema Mega Leksu od prošle sezone i da je sada najbolje vreme da im to vrate – rekao je Šćepanović, prenele su Vijesti.

Povezana vest:  Vedran Borovčanin MVP 21. kola KLS

Košarkaši podgoričke Budućnosti igraju sutra od 21 čas protiv Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici, utakmicu trećeg kola Jadranske lige.

-Mega je mlada i nadarena ekipa, fizički odlično pripremljena. Na njihovu čvrstu odbranu moramo da odgovorimo čvršćom. Moramo ih dovesti u situaciju da igramo pet na pet i da ne dozvolimo jurnjavu po terenu. Mladji su, fizički spremniji i mnogo trče. Moramo da igramo pametno, to je utakmica u kojoj pored fizičkog napora i mentalni segment mora biti uključen u pripremu. Iskusniji smo i to moramo da iskoristimo – naveo je Šćepanović.

Povezana vest:  Spektakl povodom 20 godina od zlata na EP u četvrtak

Košarkaš Budućnosti Petar Popović rekao je očekuje tešku utakmicu pošto je Mega njegovoj ekipi poslednjih godina tradicionalno težak protivnik, pogotovo kada je srpski tim domaćin.

-Igraju 40 minuta u visokom ritmu, ali spremni smo da to ispratimo. Oni će sve uraditi da pokažu reakciju posle poraza od FMP-a, ali spremili smo se za to. Znamo kako treba i ako izadjemo maksimalno koncentrisani i pružimo maksimum možemo da pobedimo – rekao je Popović.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Nova pobeda Letonije, Hrvatska jedva protiv Gruzije

Podgorčki tim je napočetku regionalnog takmičenja pobedio Cedevitu u Zagrebu i Zadar na svom terenu, dok je Mega posle pobede protiv Olimpije, u drugom kolu sinoć izgubila od FMP-a.