Trener košarkaša MZT Skoplje Emil Rajković podneo je ostavku posle četvrtog uzastopnog poraza na startu regionalne Jadranske lige (ABA).Posle sinoćnjeg poraza od Cibone u Skoplju (85:89), Rajković je rekao da je dao sve od sebe, ali da nije napravljen rezultat i da podnosi ostavku „jer je trener i čovek koji neguje visoke moralne vrednosti“.

Zagrebački tim je pobedio posle velike borbe i dva produžeka, a košarkaši iz Skoplja su u jednom trenutku imali prednost od 14 poena (54:40).

Povezana vest:  Jan Veseli proslavio odlazak u NBA na splavu „Bolivud“!

Rajković je ocenio da su njegovi igrači dali sve od sebe i odigrali pošteno, da je MZT imao pobedu u rukama, ali da nije imao sreće.

-Činjenica je da nismo imali sreće. Imali smo pobedu u rukama, ali je lopta u nekoliko navrata sama ulazila u naš koš, posle nekih loših reakcija Džoša Skota – rekao je on.

Povezana vest:  Mladi košarkaši Srbije na Zlatiboru se spremaju za EP

Rajković je istakao da u timu makedonskog šampiona nije bilo Džeremaje Mejsija i Torija Tomasa, sa kojima je klub rešio da prekine saradnju, kao i da je igrao sa ;povređenim Đorđem Drenovcem i Jurom Lalićem i neuigranim Stefanom Sinovecom.

Bivši trener MZT je rekao da dosadašnji rezultati nisu dobri, ali da treba uzeti u obzir da je tim poražen od protivnika koji će sigurno biti u gornjem delu tabele.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Prijateljska utakmica u Kraljevu u petak

-Mislim da tim koji smo oformili ima šanse da ostvari pobede potrebne za plasman u gornji deo tabele ABA lige. Momci definitivno imaju kapacitet i verujem da će uspeti u tome – rekao je Rajković.

Skopski košarkaški klub će u sredu igrati utakmicu prvog kola u Evrokupu u Litvaniji protiv Lietkabelisa, a ekipu će voditi dosadašnji Rajkovićev pomoćnik Aleksandar Jončevski.