lopta_u_kosu

Kadeti Srbije pobedom nad Poljskom završili drugu fazu EP

 

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila drugu fazu takmičenja na prvenstvu Evrope u Litvaniji i Letoniji savladavši danas u trećem, poslednjem kolu F četvrtfinalne grupe selekciju Poljske sa 70:62 (12:16, 16:16, 19:15, 23:15).

Srbija je ranije obezbedila plasman u četvrtfinale i zauzeće prvo ili drugo mesto u F grupi, zavisno od rezultata utakmice Francuska – Nemačka, koja se igra kasnije večeras. Međutim, protivnik izabranika selektora Marka Ičelića u četvrtfinalu neće biti poznat do završetka svih mečeva trećeg kola grupe E.

Povezana vest:  Bogdan Bogdanović u Evroliginom "Timu decenije"

Reprezentacija Srbije na šampionatu za košarkaše do 16 godina nastavila je sa sjajnim igrama i uspesima postigavši novu, čak petu uzastopnu pobedu. Iako im za razliku od selekcije Poljske bodovi nisu bili neophodni, srpski kadeti još jednom su pokazali šampionski karakter, veliku borbenost i rešenost da pruže najviše u trenucima odluke.

Ponovo su do trijumfa stigli u samoj završnici, koju su odigrali na najbolji mogući način, ne ostavljajući rivalu ni najmanju nadu da može do preokreta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Spoelstra: Majami kreće iz početka bez Lebrona Džejmsa

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Stojanović sa 14, Daskalović sa 12 i Đoković sa sedam poena, dok je u timu Poljske Prufer ubacio 13, a Vadovski osam poena.

-Ono što me posebno raduje je još jedna odlično odigrana završnica utakmice. Momci su bili mirni, staloženi, uradili bukvalno sve kako treba i rutinski stigli do novog trijumfa. Nećemo podleći euforiji, očekuje nas put u Vilnjus, dan odmora i duel u četvrtfinalu, sigurno najvažniji i najteži ispit na šampionatu – rekao je selektor Ičelić.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - JUGOSLAVIJA,1970, Jugoslavija šampion sveta - prvi put!