Dusko_VujosevicVujošević: Rad u CSKA je veliki izazov

 

Novi trener košarkaša CSKA iz Moskve Duško Vujošević izjavio je danas da se raduje novom, velikom izazovu kakav je vođenje najtrofejnijeg ruskog tima, moskovskom CSKA.

-U ovom klubu već postoji sistem. Nadam se da ću, svojim znanjem i iskustvom, uspeti da ga unapredim. Ja sam timski igrač. Prelazak u CSKA je za mene veliki izazov, jer ću kao trener iza sebe imati i odličnu organizaciju koja će me podržavati i pomagati – rekao je Vujošević u svom prvom obraćanju ruskim novinarima.

Povezana vest:  Ðorđević: Nikako ne smemo da potcenimo Italijane

Bivši strateg Partizana izjavio je da će klub dovesti pojačanja na određenim pozicijama u ekipi, ali nije želeo da navede imena igrača koji su interesantni „armejcima“.

-Dostigao sam maksimum u Partizanu, a u CSKA imam mogućnost da zabeležim još bolje rezultate. Na moju odluku uticali su prijateljski, gotovo bratski odnosi navijača dva kluba – dodao je Vujošević.

Povezana vest:  Partizan pobedio Cedevitu u Zagrebu

Trofejni trener poručio je svojim novim igračima da ih očekuje težak i naporan rad u narednom periodu.

-Jedan od osnovnih elemenata košarkaškog talenta predstavlja i sposobnost da se naporno radi na treninzima. Važno je da se igra dobro pod pritiskom. Obećavam igračima da ih čeka naporan rad. Nadam se da ćemo dobro odraditi pripreme. Logično je da bude i uspona i padova, ali uradiću sve da igramo na visokom nivou – zaključio je srpski stručnjak.

Povezana vest:  EP JUNIORKE, Pobeda nad Mađaricama posle produžetka

Vujošević je prethodnih devet sezona trenirao Partizan i sa crno-belima je za to vreme osvojio 17 trofeja, od čega devet uzastopnih titula nacionalnog prvaka.