Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu posle produžetka ljubljansku Olimpiju sa 86:85 ;(20:22, 21:20, 17:21, 17:12, 11:10), ;u petom kolu regionalne Jadranske lige (ABA).

Crno-beli su gotovo tokom cele utakmice imali mali rezultatski deficit, da bi tek sredinom četvrte deonice stigli do izjednačenja, kao i u poslednjem minutu, ali su serijom grešaka propustili šansu da preokrenu u regularnom delu meča. ;

Đorđe Majstorović je u poslednjoj sekundi regularnog dela imao priliku da dovede Partizan do pobede, ali nije realizovao slobodno bacanje, pa je meč okončan posle jednog produžetka.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati utakmica 23. kola

Trijumf Partizanu u produžetku doneo je Vanja Marinković trojkom šest sekundi pre kraja. Olimpija je potom imala napad za trijumf, ali Brendon Džeferson nije bio precizan s distance, kao ni Devin Oliver koji je pokušao da ispravi njegov promašaj.

U ekipi Partizana najefikasniji bio je Vil Hečer sa 20 poena, a Novica Veličković dodao je 13, dok je Marinković postigao 12.

Olimpiju je predvodio Nikola Janković sa 21 poenom, a Džeferson je postigao 18.

Partizan je imao specijalnog gosta na utakmici, ali dolazak legendarnog nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera nije ni malo uticao na atmosferu u kojoj se igrala utakmica.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Idemo da odigramo što bolje

Utakmica Partizan-Olimpija ostaće u senci događaja od pre utakmice. Prvo su domaći košarkaši izašli noseći majice s likom Aleksandra Stankovića, pre nekoliko dana ubijenog vođe organizovanih navijača i osuđivanog kriminalca.

Posle toga je održan i minut ćutanja za njega, tokom koje je deo publike negodovao, kao i posle toga, nakon čega je deo huligana prešao preko tribina da se obračuna sa njima. Tada su se pristalice Partizana razbežale, najpre roditelji s malom decom, a deo njih je napustio dvoranu.

Povezana vest:  EVROKUP, Hemofarm izgubio od Grand Kanarije

Meč u hali „Aleksandar Nikolić“ odigran je uglavnom u mučnoj atmosferi posle dešavanja na početku utakmice. Skoro uvek bučna publika na utakmicama Partizana uglavnom je ćutala, a jedino je organizovani deo navijača skandirao.

Situacija se malo promenila u drugom poluvremenu, ali to nije bilo ni blizu uobičajenoj atmosferi u ovoj dvorani kada igra Partizan. Domaći košarkaši su igrali sa manje discipline u odbrani i manje poleta nego u prva četiri kola regionalne lige.