Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da njegovi košarkaši nisu bili na potrebnom nivou da bi pobedili Avelino u Ligi šampiona.

-Imali smo šanse da u meč uvedemo u neizvesniju završnicu, ali nismo bili na potrebnom nivou da pobedimo tako dobar tim kao što je Avelino – rekao je Milojević posle utakmice.

Mega je poražena u prvom kolu Lige šampiona u Sremskoj Mitrovici od Avelina sa 84:70. Milojević je čestitao Avelinu na „dobroj igri i zasluženoj pobedi“.

-U odlučujućim momentima promašili smo otvorene šuteve, odbrana nije bila dobra, imali smo loše rotacije, a Avelino je izuzetan tim i sve to umeo je da kazni. Zasluženo su pobedili i želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja – kazao je Milojević.

Francuski centar Alfa Kaba, koji je bio najbolji u Megi sa 18 poena i devet skokova, rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe.

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobede Valensije, Makabija i Sijene u gostima

-Igrali smo protiv odličnog tima. Od početka smo znali da će biti veoma teška utakmica. Dali smo sve od sebe, popustili smo u finišu, ali generalno mislim da je ovo bila dobra utakmica – rekao je Kaba.

Trener Avelina Stefano Sakripanti je rekao da je ponosan zbog pobede u veoma važnoj utakmici za njegov tim, koji se vratio u evropska takmičenja posle nekoliko godina.

Povezana vest:  Radnički poražen od Zadra

-Bili smo veoma fokusirani da zabeležimo pobedu za naše navijače, naš klub i veoma sam srećan zbog toga. U trenucima kada smo imali dobru kretnju lopte u napadu i kada smo u odbrani imali potrebnu agresivnost na loptu, ostvarili smo željeni rezultat – rekao je Sakripanti.