kobe_bryant_la_lejkersi
NBA VESTI
Brajan: Lejkersi su staračka ekipa
 
Jedan od najboljih košarkaš današnjice, ali i svih vremena, Kobi Brajan „otkrio“ je novinarima razlog zbog kojeg je u noći s utorka na sredu njegova ekipa, LA Lejkers, upisala 16. poraz u 31 utakmici ove sezone
Los Anđeles Lejkersi trenutno su deveta ekipa Zapadne konferencije NBA lige s odnosom pobeda i poraza 15-16. To je, naravno, jedno mesto ispod poslednjeg koje na kraju regularnog dela sezone (82 utakmice) vodi u doigravanje, što definitivno ne zadovoljava po imenima jednu od najboljih ekipa lige u ovome trenutku.
Podsetimo, letos su redove ekipe iz Los Anđelesa pojačali najdominantniji centar lige Dvajt Hauard i sjajni razigravač Stiv Neš. Ali, Lejkersi su u noći s utorka na sredu poraženi u svom Staples Centru od Filadelfije (15-17) sa 103-99.
-Zašto smo izgubili? Zato smo stari kao go…! Šta hoćete od nas? Samo moramo shvatiti kako igrati utakmice kada nismo više mladi i nemamo više snage kao nekada. Moramo znati šta radimo u odbrani i šta radimo u napadu. Moramo imati neki plan. Ovaj trenutno definitivno ne funkcioniše – rekao je 34-godišnji Brajan.
Tim je nedavno preuzeo Mike D’Antoni, bivši trener Feniks Sansa, koji preferira takozvanu „run and gun“ košarku. Drugim rečima, jurnjavu s jedne na drugu stranu, što je očigledno prenaporno vremešnim igračima poput Brajan, Stiva Neša (38), Paua Gasola (32), te Mete Vorld Pisa (33).
-Večeras ste videli jednostavno staračku ekipu. Ne znam kako bih to drugačije opisao. Bili smo spori, dok smo protiv sebe imali ekipu koja je jurila s jedne strane na drugu. Mi za takvo što nismo imali snage u nogama. Moramo pronaći rešenje ove situacije i to je sve – zaključio je ipak mirno uvek iskreni Brajan.
Povezana vest:  20. KOLO NLB LIGE, Partizan dočekuje Budućnost, Zvezda u Širokom