Košarkaši Partizana zadržali su savršen učinak u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su danas u Železniku pobedili FMP sa 65:56 (15:15, 16:17, 22:6, 12:18), u šestom kolu takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vil Hečer sa 20 poena, dok je Novica Velićković dodao 15.

FMP je predvodio Filip Čović sa 10 poena.

Partizan je još neporažen u takmičarskim utakmicama ove sezone, pošto je takmičenje u Ligi šampiona takođe počeo trijumfom.

FMP je ostao na učinku od dve pobede.

Obe ekipe su u početku pravile mnogo grešaka, iako su igrale vrlo angažovano. Partizan je u prvom delu prvog poluvremena uglavnom vodio, najviše zahvaljujući boljem šutu i skoku.

Povezana vest:  Crvena zvezda bolja od Mega Vizure u Smederevu

Posle prvih 10 minuta bilo je 15:15, a Marko Ljubičić je vezao pet poena na početku druge četvrtine i doveo FMP u vođstvo 20:15 i tada je domaća ekipa uglavnom preuzela kontrolu utakmice, ali nijedan tim nije uspeo da stekne osetnije vođstvo.

Partizan je do kraja poluvremena u dva navrata uspeo da izjednači, ali je FMP trojkama Filipa Čovića i Aleksandra Bursaća sačuvao prednost i na poluvreme otišao sa vođstvom 32:31.

Povezana vest:  Radonjić: Kontrolisali smo i igru i minutažu

Ekipe su na početku drugog poluvremena razmenjivale poene, a onda je pri vođstvu FMP-a od 36:35 Luković dao koš, a onda je Hečer postigao koš, pogodio dva penala i dao brzu trojku i time pokrenuo seriju svog tima od 18:2 do kraja četvrtine.

Crno-beli su napravili seriju pre svega dobrom odbranom, koja je dodatno otežala šut FMP-u. „Panteri“ su ispali iz ritma i nisu mogli da zaustave nalet Partizana, koji je na poslednji mali odmor otišao sa vođstvom 53:38.

Povezana vest:  Juniori Srbije izgubili od Litvanije

FMP-u je ta pauza prijala, pošto je poslednju četvrtinu počeo serijom 13:2, a poene je postizao iz polukontre, pošto je Partizan brzo završavao napade. Domaći tim je nakon te serije prišao na 51:55, na oko pet minuta pre kraja.

Meč je nedugo posle toga skliznuo u seriju penala i faulova, a prelomljen je kada je dva i po minuta pre kraja Veličković dao koš i dodatno bacanje za novo dvocifreno vođstvo, 65:54.