Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je današnja utakmica protiv FMP-a bila teška, ali da mu je drago što je tim konačno ostvario pobedu koja nije bila na jednu loptu.

-Znali smo da će biti teško posle utakmice u Nemačkoj. Stvarno smo se ispraznili tamo, putovali smo, a i promenili smo termin. Pojačali su se sa dva iskusna igača, a Marko Ljubičić dobro igra sa Filipom Čovićem, koji je vođa ovog tima. Očekivao sam da će se vratiti i to su učinili, ali smo to iskontrolisali i na kraju najzad dobili utakmicu koja nije na poslednji napad – rekao je Džikić novinarima u Železniku.

Partizan je danas pobedio sa 65:56 u šestom kolu Jadranske lige i tako ostvario šesti trijumf u takmičenju.

Partizan je pobedio i u prvom kolu Lige šampiona, a u sredu već igra protiv Bešiktaša u Istanbulu.

Povezana vest:  Maljković: Drago mi je da se dobra ideja Pokreta širi velikom brzinom

-Odraziće se na nas igranje dva meča nedeljno, naravno. To se odrazi na svaku ekipu. Znamo da će nas očekivati umor i putovanja, ali to je tko. Hteli smo da igramo dva puta nedeljno – rekao je Džikić.

Trener nije želeo da govori o savršenom učinku ekipe, niti da daje prognoze, kao ni da upoređuje ovaj sastav sa onim od prošle godine.

-Ne volim da dajem prognoze nikad, pa tako i sada. Ne volim da uzmem raspored i stavljam plus gde očekujem pobedu, minus za poraz i znak pitanja. Mislim da to nije ozbiljan način da se planira rad tokom sezone. Nije odigran dovoljan broj utakmica za analize. Početak je sezone, još nismo imali, ne daj bože, težu povredu, tek ulazimo u raspored od dve utakmice nedeljno…Vrlo rano je, plus ovo što pobeđujemo baca drugo svetlo na sve – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Košarkašicama Hemofarma trofej Cige Vasojevića

-Imaju oni (košarkaši Partizana) svojih kvaliteta, imaju i mana. Oni to znaju i to je nešto što pokušavamo da krijemo na terenu, a da koristimo ono što imamo. Nekad sebe ubacimo u budalaštinu, ali svi timovi to rade – rekao je Džikić.

On je pohvalio FMP na svoj način.

-Sećate se da sam tokom pauze od dva meseca hteo da igramo dve utakmice sa FMP-om, pa su me pitali ‘zašto’. Kako zašto? Kad god se vidimo sa ovim ljudima, mi se ‘cepamo’ 40 minuta. Ja nešto ne delim komplimente, ali ovo je compliment – rekao je Džikić.

Trener FMP-a ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, kao i da njegov tim nije mogao da uradi nešto više zbog slabog šuta.

Povezana vest:  Košarkaš Marko Simonović otvorio teren na Čukarici

-Mi smo imali dovoljno vremena da se spremimo. Doveli smo dva nova igrača i treba da ih integrišemo. Igra nije bila na očekivanom nivou, ali smo danas bar pokazali energiju, za razliku od prethodne dve utakmice – rekao je Klipa.

-Uspeli smo da limitiramo Partizan u nekim stvarima, ali su oni nas još više u šutu. Za dva 36 odsto, za tri 19, ukupno 27. Da bismo dobili Partizan, koji je sigurno jači tim od nas, morate da imate raspoloženije igrače. Ne znam da li je to iz prevelike želje da se pobedi Partizan u svojoj hali ili nešto drugo. U svakom slučaju tim napreduje. Mislim da ćemo biti bolji i igrati bolju košarku – rekao je Klipa.