Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su večeras u Beogradu izgubili od podgoričke Budućnosti sa 64:61 (18:11, 12:26, 15:9, 19:15), u sedmom kolu takmičenja.

Partizan sada ima skor od šest pobeda i jednog poraza, dok je Budućnost zadržala savršen učinak i sada ima sedam pobeda. Jedina preostala neporažena ekipa je Crvena zvezda, koja u ponedeljak igra protiv Mornara u Baru.

Najefikasniji u Partizanu bio je Novica Veličković sa 15 poena i devet skokova, dok je Uroš Luković imao učinak od 12 poena i sedam skokova. Frenk Robinson dodao je 11 poena.

Budućnost su predvodio Markus Vilijams i Šon Džejms sa po 12 poena.

Junak pobede bio je Vilijams, koji je u samom finišu meča dao trojku i dodatno bacanje za minimalno vodjstvo, a onda u poslednjim sekundama postigao oba bacanja za trijumf Budućnosti.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt stigao do 40. pobede

Budućnost je mnogo bolje počela meč. Podgoričani su u odbrani potpuno zatvorili Vila Hečera i bolje se snašli u brzoj igri sa mnogo grešaka, tako da su poveli sa devet poena razlike, prvi put na 14:5. Najveći problem Partizana bio je loš šut â?? samo 29 odsto iz igre.

Budućnost je posle prve deonice vodila 18:11, a u drugoj je stekla dvocifrenu prednost, najviše 14 razlike, 13:27 posle trojke Suada Šehovića.

Partizan je tada zaigrao jaču odbranu i počeo da pogadja, a onda je predvodjen Novicom Veličkovićem napravio seriju od 24:3 i na poluvreme otišao sa vodjstvom 37:30. Iskusni igrač Partizana ne samo što je svih svojih devet poena postigao u tom periodu, već je bodrio i publiku, koja je pravila vrlo bučnu atmosferu.

Povezana vest:  Aleksandar Saša Đorđević i zvanično selektor, promocija sutra u 12 sati

Drugo poluvreme počelo je sa mnogo grešaka na obe strane, a u prvih osam minuta deonice domaći tim dao je šest poena, a gostujući sedam. Budunost je ipak manje grešila i u 29. minutu izjednačila na 43:43. Partizan je u vrlo tvrdoj završnici uspeo da izbori poen prednosti pred poslednju četvrtinu.

Situacija na terenu nije se promenila ni na početku poslednje četvrtine, a prvi koš je dao Adin Vrabac posle više od dva minuta igre. Budućnost je za to vreme promašivala i otvorene šuteve i slobodna bacanja, ali je uspela da napravi seriju od 11:1 i povede 56:49 na početku 37. minuta.

Crno-beli su u tim trenucima pravili mnogo grešaka i promašivali mnogo šuteva, a to se prekinulo kada je Stefan Birčević dao dva penala, a Veličković dao koš i dodatno bacanje, a onda i Hečer dao koš za izjednačenje 56:56, dva i po minuta pre kraja.

Povezana vest:  Saopštenje KK FMP

Nikolić pogodio oba penala, a Robinson uzvratio trojkom, posle čega je Veličković pogodio oba penala za vodjstvo Partizana od 61:58. Drama se nastavila u sledećem napadu, kada je Markus Vilijams pogodio trojku uz faul, a onda dao dodatno bacanje za vodjstvo Budućnosti 62:61, 74 sekunde pre kraja.

Partizan se u sledećem napadu spetljao, a onda odbranio napad Podgoričana, da bi propustio i sledeći napad. Domaći košarkaši su faulirali Vilijamsa šest sekundi pre kraja, a on je pogodio oba bacanja. Crno-beli potom nisu uspeli da iskoriste preostalo vreme i pogode šut za produžetak.