Košarkaši Partizana pobedili su večeras kao domaćini Zjelonu Goru sa 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11), u trećem kolu Grupa E FIBA Lige šampiona. Crno-bele je predvodio Novica Veličković sa 15 poena i sedam skokova, dok su Branislav Ratkovica, Vanja Marinković i Stefan Birčević postigli po sedam poena.

Partizan je zabeležio drugu pobedu u Ligi šampiona, a u sledećem kolu će gostovati Solnoku u Madjarskoj, 9. septembra od 18.00. Prvu četvrtinu obeležilo je loše šutersko izdanje obe ekipe, a igrači su tek u finišu tog dela igre ušli u ritam i „namestili“ ruku, pa je usledila serija trojki. Na prvi odmor se otišlo nerešenim rezultatom od 17:17.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dalas je postao novi NBA šampion, Novicki MVP finala

U drugoj deonici razigrao se Veličković, a pratili su ga Marinković, Vil Hečer i Frenk Robinson, pa su crno-beli napravili seriju od 10:0 i stigli do sedam poena prednosti. Seriju Partizana prekinuo je Tomas Kelati trojkom, ali su brzo odgovorili Birčević i Robinson i odveli crno-bele na plus osam.

Partizan tu prednost, medjutim, nije uspeo da sačuva. Posle nekoliko grešaka i promašaja izabranika Aleksandra Džikića i dve trojke gostujuće ekipe, Zjelona Gora je prišla na samo tri poena zaostatka (35:32).

Povezana vest:  Brooklyn Nets vraćaju omiljenu sportsku opremu iz New Jersy ere

Početak treće deonice ličio je na početak prve – konfuzna igra na obe strane terena u bez poena gotovo dva i po minuta. Period bez koša prekinuli su Veličković i Ratkovica koji su svojim poenima ponovo doneli Partizanu sedam poena prednosti.

Ni tu prednost Partizan nije dugo sačuvao, pošto je Zjelona Gora poenima Nemanje Djurišića i Lukaša Košareka stigla do izjednačenja (39:39). Problemi u organizaciji napada Partizana potrajali su do kraja treće četvrtine, pa su gosti na poslednji odmor otišli sa četiri poena prednosti (41:45).

Povezana vest:  Igokea ne odstupa od Evrolige

Oko 4.000 navijača u hali „Aleksandar Nikolić“ ni u poslednjoj četvrtini nije videlo lepu košarku, ali je završnica meča bila uzbudljiva.

Zjelona Gora je vezala tri trojke u poslednja dva minuta i povela, ali su Veličković i Hečer doneli izjednačenje, da bi Ratkovica pogodio oba slobodna bacanja na 37 sekundi pre kraja. Odlučujuće poene na utakmici postigao je Veličković 13 sekundi pre kraja, a Zjelona Gora potom nije uspela da iskoristi poslednji napad.