Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Baskonije sa 63:70 (15:22, 13:15, 20:22, 15:11), u utakmici petog kola Evrolige i pretrpeli treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Marko Gudurić sa 12 poena i šest skokova, Marko Simonović postigao je 11, a Čarls Dženkins devet poena uz osam skokova.

U španskom timu po 16 poena postigli su Šejn Larkini Rodrig Bobua. Bivši igrač Zvezde Jaka Blažič postigao je sedam poena.

Zvezda sada ima dve pobede i tri poraza, a Baskonija pobedu više.

Povezana vest:  Lešić: Zaustaviti kontre i šut Himika

Pre početka utakmice u Beogradskoj areni, Blažič je dobio zahvalnicu od svog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Iako je Zvezda povela posle slobodnog bacanja kapitena Luke Mitrovića, igra crveno-belih na početku je bila nesigurna u napadu, što je Baskonija iskoristila i stekla prednost.

Zvezdini košarkaši nisu dozvoljavali da protivnik stekne ubedljiviju prednost od šest poena sve do poslednjeg napada, kada je Nejt Volters izgubio loptu, a Jaka Blažič položio za, tada najvećih, plus sedam.

Ekipa Dejana Radonjića je posebno loše igrala u drugoj deonici, kada je dozvolila Baskoniji da vodi i sa 13 razlike. Loš utisak je popravljen je tek u finišu poluvremena, a srpski klub je na pauzu otišao sa devet poena zaostatka.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda San Antonija, 11 uzastopna pobeda Majamija

Zvezda je igrala bolje u trećoj četvrtini, ali nije uspevala da se rezultatski približi rivalu, sve do poslednja dva minuta te deonice, kada je sa dve vezane „trojke“, koju su pogodili Simonović i Dženkins, došla na minus pet.

Ipak, poslednjih minut i po treće deonice ponovo nije funkcionisala napadačka igra, pa je Tornike Šengelija ekipu Baskonije odveo sa 11 poena prednosti u četvrtu četvrtinu.

Povezana vest:  Promovisane sezonske ulaznice

Zvezda je u poslednjoj četvrtini ponovo prišla na pet poena zaostatka, ali nije imala sreće kod pojedinih šuteva da se potpuno rezultatski približi protivniku, pošto je lopta „izlazila“ iz koša, pa je doživela drugi uzastopni, ukupno treći poraz u Evroligi.

U šestom kolu Zvezda će 10. novembra igrati u Rusiji protiv Uniksa, a Baskonija će dan kasnije biti domaćin Fenerbahčeu.