Košarkaši Partizana pretrpeli su treći uzastopni poraz u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su večeras u Beogradu izgubili od Cedevite sa 97:87 (22:23, 27:28, 24:15, 24:21), u devetom kolu takmičenja.

Partizan i Cedevita sada imaju isti učinak od šest pobeda i tri poraza i nalaze se na deobi četvrtog mesta. Crno-beli su u prethodna dva kola izgubili od Budućnosti i branioca titule Crvene zvezde.

Najefikasniji u Partizanu bili su Novica Veličković sa 20 i Vil Hečer sa 19 poena, dok je Uroš Luković dodao 12.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija otvara Evrobasket utakmicom protiv Litvanije

Cedevitu je predvodio Pjer Džekson sa 32 poena, Miro Bilan dodao je 19, a Marko Tomas 16 poena.

Partizan u sledećem kolu gostuje Zadru.

Rivali su igrali brzo u prvom poluvremenu i koristili su svoje šuteve, tako da je rezultat bio često izjednačen. Partizan je u drugom poluvremenu stekao veliku prednost, kada je Novica Veličković promenio ritam i poveo svoje saigrače, a Cedevita dobila seriju tehničkih grešaka.

Trener gostiju Veljko Mršić je isključen, a Partizan je početkom druge četvrtine napravio seriju od 16:0 i poveo sa 39:23. Najveća prednost crno-belih iznosila je 17 poena, 42:25.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Amerikanci ubedljivo do polufinala Svetskog prvenstva

Partizan je posle toga, međutim, počeo da greši i da brza u napadu, a Cedevita je, predvođena Džeksonom, počela da smanjuje prednost i „topi“ razliku, da bi ; u finišu prvog poluvremena izjednačila na 49:49.

Partizan je na poluvreme otišao sa dva poena prednosti, 51:49, ali je jako loše odigrao treću četvtinu. Zagrebačka ekipa je počela više da pogađa, a Partizan je nastavio sa greškama, tako da je Cedevita sredinom deonice povela sa 63:61, prvi put posle početnih 3:2.

Povezana vest:  Zvezdine košarkašice dočekuju Vrbas

Pokušavao je trener Aleksandar Džikić da unese promene, ali je Cedevita zadržavala vođstvo, koje je u poslednjoj četvrtini u jednom trenutku postalo dvocifreno, i iznosilo 81:70.

Partizan se nije predavao i posle trojki Mihaila Andrića i poena Branislava Ratkovice prišao je na četiri poena zaostatka u finišu, ali su Džekson i Marko Arapović poenima zadržali prednost Cedevite.

PHOTO: Partizan NIS