CZ_Moja_Zvezda

Bojan Popović potpisao za Zvezdu

Crvena zvezda angažovala je novo pojačanje. Posle operacije levog kolena na koju je bio primoran Vuk Radivojević i zbog koje će pauzirati nekoliko meseci, Zvezda je bila prinuđena da pronađe zamenu pa je izbor pao na Bojana Popovića (28, 191).

Iskusni organizator igre potpisao je ugovor na godinu dana.

Bojan Popović karijeru je počeo u FMP-u za koji je igrao od 2001. do 2005. godine. Sa panterima je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća 2003. i 2005. godine, a 2004. okitio se i šampionskim prstenom u regionalnoj ligi.

Povezana vest:  Rakočević želi da završi karijeru sa titulom u Zvezdi

Od 2006. godine borbeni plej je imao zapaženu internacionalnu karijeru. Branio je boje moskovskog Dinama sa kojim je 2006. godine osvojio ULEB kup, Unikahe, Bruese, Lijetuvos Ritasa, Efes Pilsena, Kahasola i Alikantea.

Popović ima i reprezentativnog iskustva, a sa nacionalnim timom je takođe osvajao trofeje. Sa univerzitetskom selekcijom je u Koreji osvojio zlatnu medalju, a na Evrobasketu u Poljskoj 2009. osvojio je srebrno odličje.

Povezana vest:  Panteri slaviliu Železniku

– Dugo sam tokom leta trenirao sa ekipom. Jedno vreme sam radio i sa ekipom Radnički basket, ali sam se od nedavno ponovo priključio treninzima Zvezde. Dogovor je zaista bio samo da treniram dok ne pronađem angažman, ali u poslednjih par dana intenzivirani su razgovori. Kada su pregovori konkretizovani brzo smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo – bio je prvi komentar Popovića, koji je potom dodao:

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston pobedio Orlando

– Trudiću se da u igri ispunjavam zahteve trenera Pešića. Maksimalno ću pokušati da pomognem ekipi kako bismo zabeležili dobre rezultate ove sezone. Veliko mi je zadovoljstvo što ću nositi crveno-beli dres – zaključio je Popović.