jessiej-4

GRAMMYJEM® NAGRAĐENA ROCK GRUPA COLDPLAY, NOVA BRITANSKA SUPERZVEZDA JESSIE J I PARTY ROCK DUO LMFAO NASTUPIĆE NA DODELI “2011 MTV EMA”

MTV je danas objavio najnoviji spisak svetskih muzičkih superzvezda koje će zablistati u Belfastu na dodeli “2011 MTV EMA”. Coldplay, jedan od najvećih svetskih bendova, nastupiće neposredno po objavljivanju svog najnovijeg albuma Mylo Xyloto. Pozornicu dodele EMA nagrada prvi put će ulepšati britanski fenomen Jessie J, koja je zauzela mesto br. 1 na top listama na 18 tržišta širom sveta u prošloj godini, a losanđeleski duo LMFAO, čiji je globalni hit “Party Rock Anthem” na vrhu iTunes liste u 19 zemalja, takođe će se prvi put pojaviti na dodeli EMA nagrada.

Ovo troje velikih izvođača – od kojih se svaki takmiči za po nekoliko EMA nagrada ove godine  pridružiće se već najavljenim izvođačima – grupi Red Hot Chili Peppers. Dodela “2011 MTV EMA”, koju će voditi višestruko talentovana pevačica i glumica Selena Gomez, prenosiće se u nedelju, 6. novembra u 21.00 iz Belfasta, Severna Irska.

Povezana vest:  Marko Nikolić objavio novu pesmu koja bi mogla postati BOŽIĆNA HIMNA

Sponzori dodele “2011 MTV EMA” su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

„Još uvek ne mogu da poverujem da sam nominovana za tri nagrade. Sve je kao u snu i moram stalno da štipam samu sebe. A činjenica da sam nominovana za „Najboljeg UK/Irskog izvođača“ pored izvođača kao što su Adele, Coldplay, Kasabian i Florence + The Machine je neverovatna čast!“, zadovoljno je prokomentarisala Jessie J.

“Samo dve stvari mogu usrećiti čoveka poput mene – prva je umakanje u vrući fondu i nominacija i nastup na dodeli EMA nagrada u Belfastu”, rekao je Redfoo iz LMFAO-a.

O grupi Coldplay

Grupa Coldplay – koju čine Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion i Chris Martin – prodala je više od 50 miliona albuma širom sveta i osvojila brojne nagrade, uključujući sedam GRAMMY® nagrada i šest Brit nagrada. Pretposlednji album benda,  Viva La Vida iz 2008., bio je na 1. mestu lista u 36 zemalja, uključujući SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Povezana vest:  EXIT MUSIC LIVE BINA NA EXITU

O Jessie J

Otkad joj je odano priznanje uvrštavanjem na vrh liste BBC Sound of 2011. i nagradom Brits – Critics Choice za 2011., Jessie J je prodala više od 2 miliona albuma i 6 miliona singlova širom sveta i osvojila je muzičku scenu nastupima uživo na dve rasprodate turneje i nizom hvaljenih nastupa na festivalima kao što su Glastonbury, Bestival i V Festival. 7. novembra Jessie J će svoj novi singl, željno očekivanu himnu “Who You Are”, predstaviti svetu.

O duetu LMFAO

Ove godine celi svet je plesao uz “Party Rock Anthem” dua LMFAO. Dosad je ta nezaustavljiva stvar nedeljama zauzimala engleske pop liste u aprilu i maju. “Party Rock Anthem”, u izvođenju LMFAO-a, uz Lauren Bennett i GoonRock, samo je prva runda Redfoova i Sky Bluova full-length albuma koji uskoro stiže, Sorry For Party Rocking (Party Rock/will.i.am/Cherry Tree/Interscope).

Povezana vest:  Završen prvi Smirnoff Illuminato Lovefest Fire, Joris Voorn "zapalio" beogradski Hangar

O dodeli 2011 MTV EMA

Gledaoci mogu da glasaju za svoje omiljene EMA izvođače na www.mtvema.com. Lady Gaga vodi u grupi nominovanih za EMA nagradu sa šest nominacija, Katy Perry i Bruno Mars je slede u stopu sa četiri nominacije. Adele, Justin Bieber i Thirty Seconds To Mars takmiče se za tri nagrade svaki. Ostali nominovani za EMA nagrade su Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyoncé, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa i Kings of Leon.

Richard Godfrey i Bruce Gillmer su izvršni producenti dodele “2011 MTV EMA”.