Trener Partizana Aleksandar Džikić bio je besan na svoje igrače posle poraza od Cedevite, rekavši da ekipa protiv kvalitetnijih protivnika mora da igra „muški“ od početka do kraja meča.

-Znalo se i pre utakmice šta je Cedevita, a šta je Partizan i u čemu je razlika. Ali, to nema vez kada isti igrai prave faul kao da su devojčice, a hoće da ih tretiraju kao dečake. Kada igraš protiv ovakvih ekipa, moraš da igraš muški, nula do 40 – rekao je Džikić povišenim glasom.

Partizan je izgubio 97:87 u devetom kolu Jadranske lige, iako je u drugom poluvremenu vodio i sa 17 poena prednosti.

-Nisam ja ljut što su promašili otvorene šuteve, nego sam ljut kad preskočiš otvoreni šut, kad ne zagradiš, kad daš koš i primiš koš u kontri. I onda ‘vaaau, šta se desilo?’ Nisi uradio domaći zadatak, eto šta se desilo. Igraš protiv snažnije ekipe koja je kvalitetnija na svakoj poziciji – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Vujošević: Sramota je da se ovako piše o Daniloviću

On je kazao i da se njegovi igrači nisu privikli promeni kriterijuma nastalu kada je isključen trener gostiju Veljko Mršić, a da protivnik jeste.

-Desilo se to što se desilo, ljudi (sudije) su promenili kriterijum – šta tu nije jasno? Šta? Ni to se nije desilo. Imaju prodornijeg igrača, a tretiraju ga kako ga tretiraju, ali kad praviš faul, ne može da bude koš i faul. Kad je zagrađivanje, mora da bude zagrađivanje – rekao je Džikić.

Povezana vest:  FAJNAL FOR EVROLIGE, Završni turnir Evrolige održaće se u Barseloni

Stefan Birčević je kazao da je svaki komentar na igru Partizana u trećoj četvrtini i drugom delu druge „suvišan“.

-Svaki komentar na našu igru u tih 15 minuta je suvišan. Prokockali smo 17 poena prednosti i nismo se snašli na pravi način na njihovu zonu i odigrali smo statično u napadu. Nismo rešili ni (Pjera) Džeksona, koji nam je dao 32 poena. Ne smemo da ponavljamo ovakve utakmice kod kuće. Možda smo pod prevelikim pritiskom na svom parketu i zato smo i gubili od Budućnosti i Cedevite – rekao je Birčević.

Mršić se izvinio publici zbog svog ponašanja i ocenio je da je njegov tim mogao lakše da pobedi.

Povezana vest:  Mega Leks iznenadio Cedevitu u Zagrebu

-Izvinjavam se beogradskoj publici, navijačima i klubu zbog svog ponašanja, ali sam bio iznerviran odlukama jednog sudije, koje su na početku utakmice bile u korist jednog kluba. Bio sam primoran to da uradim. Posle toga je suđenje bilo jako dobro – rekao je Mršić.
– Partizan je jako dobro otvorio utakmicu, igrao je bolje nego inače, ali promenom odbrane smo uništili njihov napad, izgubili su protok lopte. Do poluvremena smo se približili i posle preokrenuli. Da nismo imali onih pet izgubiljenih lopti u finišu, to bi bilo lakše – rekao je Mršić.